partner nieuws

Innovatieteam Nonet ontwikkelt blauwdruk voor slim energienet bedrijfsterreinen

installatiebranche

Apeldoorn, 14 april 2015 – Op initiatief van Stichting KIEN en Hollander Techniek zijn netwerkbedrijven, fabrikanten, installateurs, studenten en vertegenwoordigers van de TU/e en Gemeente Apeldoorn op 10 april een uitdaging aangegaan. De uitdaging om binnen drie maanden een werkend totaalconcept op te leveren voor een slim energienet voor verduurzaming van bedrijfsterreinen. Het geformeerde innovatieteam […]

Apeldoorn, 14 april 2015 – Op initiatief van Stichting KIEN en Hollander Techniek zijn netwerkbedrijven, fabrikanten, installateurs, studenten en vertegenwoordigers van de TU/e en Gemeente Apeldoorn op 10 april een uitdaging aangegaan. De uitdaging om binnen drie maanden een werkend totaalconcept op te leveren voor een slim energienet voor verduurzaming van bedrijfsterreinen. Het geformeerde innovatieteam zal zich onder de naam Nonet in eerste instantie richten op een slim energienet voor het voormalige fabrieksterrein van Zwitsal in Apeldoorn. Bij de ontwikkeling van dit slimme energienet staat de droom van bewoners en huurders centraal over hoe zij op dat terrein willen wonen en werken.

 

Gezamenlijk op zoek naar nieuwe oplossingen

Woon- en werkvormen zullen de komende jaren sterk veranderen. De huidige aanpak van de overheid en van bouwpartijen voldoet niet langer aan de wensen en eisen van de consument. Het moet anders. De eindklant en zijn dromen moeten centraal gesteld worden en vanuit dat vertrekpunt moet besloten worden welke oplossingen en technieken daarvoor beschikbaar zijn. Dat is exact de manier waarop Stichting KIEN werkt. Adrie van Duijne, directeur Stichting KIEN, verduidelijkt: “Bestaande marktpartijen moeten anders met elkaar leren samenwerken. Daarin moeten ze boven hun eigen ambitie uitstijgen en de collectieve ambitie onderschrijven. Stichting KIEN brengt stakeholders bijeen en nodigt hen uit om optimaal samen te werken aan vernieuwing en resultaat. Daarbij staat de vraag van de klant altijd bovenaan.”

Droom als vertrekpunt voor innovatieteam Nonet

Het innovatieteam kiest dus voor een aanpak waarin de bewoners en huurders centraal staan: zij vertellen hoe zij op dat terrein willen wonen en werken. Het innovatieteam zal vanuit deze droom samen oplossingen aandragen die de realisatie van een duurzame oplossing voor het Zwitsal-terrein mogelijk maken. In eerste instantie wordt er gewerkt aan een slim energienet waarbinnen duurzame opwekking, distributie en opslag van energie mogelijk is. Tijdens de bijeenkomst is de naam van het innovatieteam en het project waaraan zij gaan werken onthuld; Nonet – onafhankelijke energie. Adrie van Duijne: “De naam van dit nieuwe innovatieteam is van symbolische waarde. Het vormt een verwijzing naar het traditionele energienetwerk waar je als bedrijfsterrein niet langer van afhankelijk bent. Bovendien is het een mooie hint naar een muziekstuk waarin meerdere partijen in harmonie tot een prachtig resultaat komen. Dat resultaat wens ik het innovatieteam Nonet van harte toe.”

 

Reageer op dit artikel