partner nieuws

Klantaansluiting Exxon Mobil: na ontwerp tracé nu ook bouw

installatiebranche

Op 29 oktober 2015 ontving Joulz de opdracht van TenneT voor het maken van een dubbele aansluiting vanaf 150kV station Geervliet Noorddijk naar het nieuwe150kV Exxon klantstation dat on-site is gesitueerd..

 

Exxon Mobil is van plan om haar raffinaderij te moderniseren en wil daarvoor een nieuw klantstation bouwen op het eigen terrein. Exxon heeft daarom TenneT gevraagd om twee nieuwe 150kV verbindingen vanaf station Geervliet te faciliteren. Joulz heeft vervolgens van TenneT de opdracht gekregen om

2 GIS-velden van elk 160MVA in station Geervliet Noorddijk te bouwen.  Deze uitbreiding wordt gerealiseerd op de bestaande ABB  GIS installatie. Voor Joulz is dit vertrouwd terrein . Zo hebben wij  in een eerder stadium het tracé ontworpen van het 150kV station Geervliet naar de Exxon raffinaderij.

Het is de tweede keer in betrekkelijk korte tijd dat Joulz twee GIS-velden aan deze installatie  mag aanbouwen. Een blijk van vertrouwen van TenneT waar we zeker blij mee zijn.

 

Vanaf het station Geervliet wordt een dubbele boring uitgevoerd onder het Hartelkanaal en Rijksweg A15. Onderstaande foto toont de plaats van de boring.

Ook zullen onder verantwoording van Joulz de kabelverbindingen tussen het station Geervliet en het nieuwe klantstation van Exxon Mobil worden aangelegd. Bovendien zal Joulz ook de aansluitingen realiseren. De 150kV kabelverbinding wordt een 1×800 mm XLPE kunststof kabel.Joulz pakt nu ook de gehele realisatie van deze aansluiting op.

De oplevering aan TenneT wordt in de eerste helft van 2017 verwacht.

Reageer op dit artikel