partner nieuws

Joulz pitcht op Dutch Power Symposium

installatiebranche

Joulz pitcht op Dutch Power Symposium

Op het Dutch Power Symposium op 28 januari heeft Joulz een pitch gegeven over het thema ‘circulariteit & duurzaamheid’. Joulz was één van de winnaars uit vele inzendingen. Nadina Baghina, jr. consultant bij het Ingenieurs- & Adviesbureau, heeft vanuit Joulz deze pitch gegeven. Na het geven van de pitch heeft Nadina Bagina veel leuke reacties gekregen. Dit leverde nog veel gesprekken op na afloop.

Hieronder haar pitch
Wat is duurzamer: een trafo met bio-olie, giethars of gewoon heel dichtbij geproduceerd? En wat betreft nieuwbouw en onderhoud? De keuzes worden veelal gemaakt op basis van prestatie en total-cost-of-ownerschip. Goede duurzame en circulaire oplossingen delven vanuit de onderlinge vergelijking van alternatieven het onderspit. We vergelijken appels met peren!

Een onafhankelijk beoordelingsinstrument voor duurzaamheid maakt vergelijking wel mogelijk. De CO2-footprint van componenten over de levensduur moet objectief worden vastgelegd. Tijdens het ontwerp wordt daarmee een zuivere duurzaamheidsafweging gemaakt. Componenten die circulair goed presteren, hebben dan een streepje voor. Hierdoor wordt de inventiviteit van systemintegrators en leveranciers geprikkeld. En hiermee willen we aan de slag als Joulz. Meer bewust van de impact dat wij veroorzaken op de milieu en maatschappij. Wie gaat er mee op deze reis?

Reageer op dit artikel