partner nieuws

Installaties en beton

installatiebranche

Installaties en beton

Installaties en beton

Is er een relatie tussen installaties en beton? Zo op het eerste oog is er die niet echt maar wie wat verder kijkt zou tot de conclusie moeten komen dat dit wel degelijk het geval is. Het is wellicht wat flauw en vergezocht maar veel installaties zitten bevestigd tegen betonblokken of staan op (bedrijfs)vloerplaten.

Hieronder een aantal foto’s van projecten:

Solarwatt project

Tja, je oog wordt uiteraard eerst getrokken naar de gave, futuristische auto en het solarwatt systeem. Wie wat verder kijkt ziet dat de auto op betonplaten staat en de installatie hangt tegen een betonnen muur.

Led-verlichting in tunnel

In deze tunnel wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Een goede ontwikkeling die echter nog wel gepaard gaat met de nodige technische problemen. Gelukkig geldt dit niet voor het gebruikte beton in onder andere de betonwanden van de tunnel. Stel je eens voor!

Vervanging technische installaties

Bij de Radboud Universiteit staat een grote renovatie geplant: de complete vervanging van de technische installaties. Een ingewikkeld proces waarbij ze de installaties parallel laten lopen. Waar zouden ze toch zijn zonder het betonnen casco?

Samenvattend
Zoals je kunt zien komt beton ook terug in de installatiebranche! Of het nu is bij klimaatinstallaties, in tunnels of bij solarwatt projecten: beton is overal. Dit is zeker het geval bij Constar, een betonfabrikant die voortaan rechtstreeks levert aan eindklanten. Ze hebben een uitgebreid assortiment van betonblokken en betonplaten in hun gamma die ze tegen zeer scherpe prijzen kunnen aanbieden. En met 6 betonfabrieken in Nederland kunnen ze snel grote volumes leveren.

 

Reageer op dit artikel