partner nieuws

KIEN Technodag: ‘Elektrisch Vervoer’, ‘Crowdfunding’, ‘Lokale energie’ en ‘Totaaloplossingen comfortabel wonen’

installatiebranche

KIEN Technodag: ‘Elektrisch Vervoer’, ‘Crowdfunding’, ‘Lokale energie’ en ‘Totaaloplossingen comfortabel wonen’

Interactieve Technodag in het teken van kennisdeling en netwerken
Graag nodigen wij u uit voor de KIEN Technodag op 20 april bij Locatie78 in Bunnik. Tijdens deze interactieve bijeenkomst voor installateurs kunt u deelnemen aan verschillende lezingen en workshops en heeft u de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere professionals.

Op 20 april praten we u graag bij over het slim aansluiten van Elektrisch Vervoer. We gaan in op de huidige stand van zaken en de mogelijkheden voor het slim opladen van elektrische voertuigen. Ook laat ChargePark zien hoe zij hun droom verwezenlijken met behulp van crowdfunding. Misschien kunt u uw project ook op die manier financieren? Daarnaast laten we netbeheerders aan het woord over de manier waarop zij dit onderwerp toepassen in diverse proeftuinen. Wat betekent dit voor u als installateur? Ten slotte gaan we in op totaaloplossingen voor comfortabel wonen en langer zelfstandig thuis wonen.

Hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen die op de KIEN Technodag aan bod komen. U kunt kosteloos aan alle sessies deelnemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf een selectie te maken uit onderstaande onderwerpen. Inschrijven kan  onderaan deze uitnodiging.

Slim aansluiten van Elektrisch Vervoer
Blok 1, 13.00 – 14.30 uur
In het voorjaar van 2012 organiseerden we al een aantal themamiddagen over dit onderwerp, maar de tijd heeft natuurlijk niet stil gestaan. Mark Bolech van TNO zal u bijpraten over de huidige stand van zaken en de relevantie van dit onderwerp voor de installatiesector. Vervolgens zal Lennart Verheijen van Greenflux de mogelijkheden laten zien van het slim opladen van elektrische voertuigen.
Lees meer…

Financier uw innovatieve project met Crowdfunding
Blok 2, 14.45 – 16.10 uur
ChargePark werkt aan een manier om de laadinfrastructuur van particulieren slim in te zetten voor gebruikers van elektrische voertuigen. Om deze droom te verwezenlijken, maken zij gebruik van Crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. De sprekers laten u zien wat ChargePark is, hoe dit financieringsmodel voor hen werkt, en hoe u uw eigen project op een dergelijke manier kunt financieren.
Lees meer…

Op weg naar lokale opwek van energie
Blok 3, 16.25 – 17.50 uur
Steeds meer energie wordt lokaal opgewekt met behulp van zonnepanelen, windmolens en andere duurzame energiebronnen. Dit zorgt voor een veranderende functie van het elektriciteitsnetwerk en dus ook voor andere uitgangspunten voor de netwerkbeheerders. Zij zullen vertellen over de pilotprojecten waarmee zij zich voorbereiden op deze transitie.
Lees meer…

Totaaloplossingen voor comfortabel wonen
Blok 4, 18.45 – 20.15 uur
Ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen, maar ook jongere mensen maken hun woning graag zo comfortabel mogelijk. Als installateur kunt u totaaloplossingen bieden voor beide situaties. Experts van Hager en Vivalib gaan in op de mogelijkheden en geven aan wat hun praktijkervaringen zijn in zowel binnen- als buitenland.
Lees meer…

In de pauzes staan koffie en thee voor u klaar. Tussen het derde en het vierde blok kunt  u kosteloos gebruikmaken van een dinerbuffet. Indien u deelneemt aan het eerste blok, kunt u bij binnenkomst een broodje eten. Om ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt, ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 6 april. Inschrijven kan via de registreerbutton onderaan deze uitnodiging.

Houd onze website in de gaten en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het programma van de KIEN Technodag.
Datum: 20 april 2016
Tijd: 12:30 – 20:30 uur
Locatie: Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, Bunnik, Routebeschrijving.
Kosten: Er zijn voor u als deelnemer geen kosten verbonden aan deze KIEN Technodag.
Registreer hier
Programma overzicht

Op 23 juni vindt de volgende KIEN Technodag plaats. Dan gaan we onder andere in op het Empatisch Gebouw en kleinschalige windenergie. Heeft u deze datum al in uw agenda staan?

Reageer op dit artikel