partner nieuws

Joulz Energy Solutions door ProRail erkend in de Categorie Energievoedingskabels

installatiebranche

Joulz Energy Solutions door ProRail erkend in de Categorie Energievoedingskabels

Op 12 april jl. is Joulz door ProRail erkend in de branche Kabelaannemers en Boorbedrijven in de Categorie Energievoedingskabels. Dat betekent dat Joulz nu kabelwerkzaamheden op ProRail-terrein mag uitvoeren aan kabels op het spanningsniveau 10kV en hoger.

Naast deze behaalde erkenning is Joulz ook bezig met andere erkenningstrajecten van ProRail. Joulz richt zich op zowel het erkenningstrajecten in de branche Kabelaannemers en Boorbedrijven als in de branche Spooraannemer. In het erkenningstraject Spooraannemer richten we ons op de categorie Energievoorziening. In het erkenningstraject Kabelaannemers en Boorbedrijven op de categorieën:

Directeur Joulz Anja Vijselaar ziet de erkenning als een opstap om Joulz’ uitgebreide kennis van midden- en hoogspanningsverbindingen nu ook in te zetten in de railsector. ‘Wij zijn al actief voor opdrachtgevers in de sectoren energieopwekking, netbeheer en industrie.

Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om ons werkveld te vergroten en de kennis, kunde en ‘best practices’ uit de wereld van netbeheer, waar alles draait om de verlaging van het aantal storingsminuten, nu ook in te zetten in de spoorse omgeving. Een uitdaging die we graag oppakken.’

Over Joulz
Joulz is specialist op het gebied van complexe midden- en hoogspanning. Als zelfstandig onderdeel binnen de Eneco Groep helpt Joulz netbeheerders, energieopwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich mee brengt. Betrouwbaarheid, continuïteit en betaalbaarheid van energievoorziening zijn daarbij de gemene delers. Om beschikbaarheid van energie maximaal te garanderen, moet je integraal naar een energie-infrastructuur kunnen kijken en alle risico’s goed kunnen inschatten. En zo’n netwerk ook van A tot Z kunnen beetpakken. Dat kan Joulz als een van de weinigen in Nederland. Bij Joulz zijn ruim 550 medewerkers werkzaam in alle disciplines binnen complexe midden- en hoogspanning.

Reageer op dit artikel