partner nieuws

KIEN Technodag: Empathisch gebouw, kleinschalige windenergie, kansen met Internet of Things en 3D printen

installatiebranche

KIEN Technodag: Empathisch gebouw, kleinschalige windenergie, kansen met Internet of Things en 3D printen

Op donderdag 23 juni wordt er weer een KIEN Technodag gehouden bij Locatie78 in Bunnik. Tijdens deze interactieve bijeenkomst kunt u deelnemen aan verschillende lezingen en workshops en heeft u de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere professionals.

Op 23 juni praten we u graag bij over de mogelijkheden van kleinschalige windenenergie. In welke situaties is dit voor uw klant aantrekkelijk en waar moet u rekening mee houden bij het installeren? Daarnaast belichten we het onderwerp Internet of Things vanuit het oogpunt van de installateur. Pakt u deze kans om als system integrator op te treden? Masi Mohammadi gaat vervolgens in op het concept empathisch gebouw waar zij als lector aan de HAN en de TU/e onderzoek naar doet. Door energiehuishouding en domotica slim te combineren kan een gebouw zelf zorgen voor een comfortabele woon- en werkomgeving, zonder tussenkomst van de gebruiker. Tenslotte gaan we in op de mogelijkheden die 3D printen biedt voor de installatiesector. Is dit toekomstmuziek, of kunt u er nu al profijt van hebben?

Datum: 23 juni 2016
Tijd: 12:30 – 20:30 uur
Locatie: Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, Bunnik.
Kosten: Er zijn voor u als deelnemer geen kosten verbonden aan deze KIEN Technodag.

Hier kunt u zich registreren voor de Technodag.

Programma
Hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen die op de KIEN Technodag aan bod komen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf een selectie te maken uit onderstaande onderwerpen.

13.00 – 14.30 uur: Kleinschalige windenergie
De meeste mensen zitten niet te wachten op een grote windturbine in hun achtertuin. Toch zijn er mogelijkheden om energie uit wind te halen op kleinere schaal. WindChallenge ontwikkelde een windmolen die wel in de bebouwde omgeving toepasbaar is. We gaan met u in op de mogelijkheden hiervan. In welke situaties is de windturbine geschikt? En waar moet u op letten bij installatie?

14.45 – 16.10 uur: Internet of Things: kans of bedreiging?
Eind vorig jaar gingen we al in op de mogelijkheden van Internet of Things. We zagen toen al de vele mogelijkheden die dit biedt. De 23 bekijken we het vanuit het oogpunt van de installateur. Is het een bedreiging voor zijn vakgebied, of is het juist een kans om als system integrator hiermee aan de slag te gaan? We gaan graag met u de discussie aan.

Blok 3, 16.25 – 17.50 uur: Empathisch gebouw
Door energiehuishouding en domotica slim te combineren kan een comfortabele woon- en werkomgeving gecreëerd worden. En de gebruiker hoeft daar helemaal niks voor te doen. Masi Mohammadi is lector aan de HAN en de TU/e en doet onderzoek naar deze mogelijkheden onder de noemer Empathisch gebouw. Zij praat u bij over de ontwikkelingen op dit gebied en de mogelijkheden die er nu al zijn voor u als installateur en uw klanten.

Blok 4, 18.45 – 20.15 uur: 3D printen voor de installatiebranche
Met een 3D printer kunnen gemakkelijk voorwerpen geprint worden voor relatief lage kosten. Handig voor het maken van prototypes, maar ook voor reserve onderdelen en kleine oplages. Wat betekent dit voor de installatiebranche? En is dit toekomstmuziek, of kunt u er nu al mee aan de slag? Op 23 juni gaan we in op deze en andere vragen.

In de pauzes staan koffie en thee voor u klaar. Tussen het derde en het vierde blok kunt  u kosteloos gebruikmaken van een dinerbuffet. Indien u deelneemt aan het eerste blok, kunt u bij binnenkomst een broodje eten. Om ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt, ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 9 juni.

Reageer op dit artikel