partner nieuws

Groothandel opent installatiecafé

installatiebranche

Technische groothandelaren Rensa, GévierDales en Verholt komen met een primeur; zij openen binnenkort een heus installatiecafé. Dit initiatief komt voort uit de vraag naar het delen van kennis in de installatiebranche. Het pop-up installatiecafé zal begin september zijn deuren openen.

Het idee voor een installatiecafé ontstond bij Rensa na afloop van een training die zij regelmatig voor klanten organiseren. Daar bleek dat de deelnemende installateurs deze informatieve avonden niet alleen bijwoonden om kennis op te doen, maar óók om tips en ervaringen uit te wisselen. Bovendien gebruikten zij deze trainingen om, na afloop, hun specifieke vragen voor te leggen aan een specialist.
Dit in gemoedelijke sfeer ‘naborrelen’ werd zeer gewaardeerd.

Eigentijds concept
Dit bracht één van de initiatiefnemers op het idee voor het installatiecafé. Dat is het nuttige met het aangename combineren; laagdrempelig kennis delen. Deze vorm past goed binnen de informele en betrokken manier waarop het familiebedrijf graag zaken doet. Dat dit werkt blijkt uit het feit dat Rensa voor het derde jaar op rij de beste score op klanttevredenheid heeft behaald in de categorie technische groothandel.

Proefdraaien
Rensa heeft vervolgens twee van haar zusterbedrijven benaderd om samen invulling te geven aan de kennisbehoefte van installateurs. Middels een pop-up installatiecafé faciliteren zij installateurs om in een gezellige sfeer kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Tijdens de bijeenkomsten zijn er medewerkers van de drie technische groothandels aanwezig voor het geven van advies en het beantwoorden van specifieke vragen. Ook niet onbelangrijk; er komen twee lokaal gebrouwen speciaalbieren op de tap. Vanaf 13 september gaan technische groothandels Rensa, GévierDales en Verholt in Oost-Nederland proefdraaien met dit nieuwe concept.

Meerdere specialisten onder één dak
Technische groothandels Rensa, GévierDales en Verholt behoren tot de Rensa Groep; een moedermaatschappij met diverse nationale en internationale dochterondernemingen in de installatiebranche. De visie van de Rensa Groep is dat de klant maximaal wordt bediend wanneer zij door vakspecialisten te woord wordt gestaan. Daarom heeft de Rensa Groep in Nederland verschillende bedrijven met ieder hun eigen specialisme binnen de installatiebranche. Technisch Handelsbureau Rensa BV in verwarming en ventilatie, GévierDales Sanitair BV in watertechniek en sanitair en Verholt BV in meetinstrumenten en pompen.

Reageer op dit artikel