partner nieuws

Peter van Velzen spreekt op CIGRE

installatiebranche

Peter van Velzen spreekt op CIGRE

Peter van Velzen zit in de werkgroep B1.50 en schrijft mee aan een paper over overspanningsafleiders binnen de crossbonding. Tijdens de CIGRE-bijeenkomst in Parijs in augustus sprak Peter voor een internationaal gehoor over dit thema.

In de brochure wordt er aandacht besteed aan de overspanningsafleiders vanaf dimensioneren tot aan het onderhouden. Op dit moment is hierover nog geen informatie over beschikbaar. Deze paper is nog in bewerking en het is de bedoeling dat hij volgend jaar wordt gepubliceerd.

Crossbonding
Crossbonding heeft te maken met het aardingsprincipe van de kabels, veelal aangebracht in het platte vlak. Normaal gesproken liggen de kabels in driehoek en dan heeft crossbonding minder effect. Voor alle 3 kabels naast elkaar is er gewoon weg geen ruimte voor in Nederland, in andere landen nog wel.

Deelnemers
Alle deelnemende landen kwamen aan bod tijdens de tweedaagse CIGRE-bijeenkomst.  Tijdens zo’n bijeenkomst vernemen we van elkaar hoe wij met een deel van de dagelijkse praktijk omgegaan. Deelnemende landen zijn: Amerika, Canada, China, Japan, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid Afrika, Engeland, Turkije, Brazilië, Australië en Nederland

Reageer op dit artikel