partner nieuws

Masterclass Internet of Things: business model, competenties en samenwerking

installatiebranche

Masterclass Internet of Things: business model, competenties en samenwerking

In de bebouwde omgeving is tegenwoordig vrijwel alles met het internet verbonden. Apparaten en installaties die met elkaar en met systemen op kleine en grote afstand verbinding maken, zorgen komende jaren voor ongekende mogelijkheden voor bedrijven en dus ook de installatiebranche. Hoe plukt uw onderneming de vruchten van deze vierde industriële revolutie?

KIEN ziet volop kansen voor de installatiebranche om te profiteren van de trends uit de informatiewereld. Daarom organiseert KIEN de Masterclass Internet of Things, waarin we ons verdiepen in de mogelijkheden van ICT voor de installatiebranche. Tijdens deze deels Engelstalige masterclass geven we u praktische informatie waarmee u in uw bedrijf de volgende stap kunt zetten op het gebied van ICT. Ook nemen we u mee in de verschillende specialisaties die er zijn, zoals installatie en onderhoud van de infrastructuur voor Internet of Things, maar ook connectiviteit en het verzamelen, opslaan, analyseren en gebruiken van data. We gaan in op de mogelijkheden die er zijn, de business modellen die daarbij horen en de optimalisatie van de waardeketen. In twee sessies wordt het overdragen van kennis door experts afgewisseld met het werken aan cases in groepen en het behandelen van praktijkvoorbeelden. Zo leert u handen en voeten te geven aan projecten die nu alleen nog in uw gedachten zweven of in de conceptuele fase nog niet zijn ontstegen.

Datum & locatie
Datum: 
1 en 15 november 2016
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Technische Universiteit Eindhoven
Doelgroep: De Masterclass is gericht op directeuren, eigenaren en senior werknemers van MKB Installatiebedrijven die de zakelijke kansen van Internet of Things voor hun bedrijf verder willen benutten.
Focus: In de eerste sessie op dinsdag 1 november wordt aandacht besteed aan het business model en de benodigde competenties en samenwerkingen. Op dinsdag 15 november ligt de nadruk op technologie, data-analyse en praktijkvoorbeelden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Reageer op dit artikel