partner nieuws

Joulz erkend door ProRail als aannemer Spoorse glasvezelkabels

installatiebranche

Joulz erkend door ProRail als aannemer Spoorse glasvezelkabels

Vanaf 12 april 2016 mag Joulz Energy Solutions zich al erkend ProRail-aannemer noemen in de branche Kabelaannemer- en boorbedrijven in de categorie Energievoedingskabels. Met trots kunnen we melden dat Joulz sinds begin oktober 2016 ook erkend is in de categorie Spoorse glasvezelkabel. Dit houdt in dat Joulz nu ook kabelwerkzaamheden op ProRail-terrein mogen uitvoeren aan glasvezelkabels.
In aanmerking komen voor de erkenning Spoorse glasvezelkabel is geen vanzelfsprekendheid. Joulz moest hiervoor aantonen dat ze de juiste expertise en ervaring heeft om glasvezelkabels aan te leggen maar ook af te monteren en te testen in spoorse omgevingen. In augustus hebben wij een bijeenkomst georganiseerd waar in ProRail kennis heeft gemaakt met onze experts en ons materieel. ProRail was zeer onder de indruk van de kennis en ervaring van Joulz en heeft op basis van de getoonde expertise en een onderbouwend dossier met verwijzing naar Rail-activiteiten besloten Joulz te erkennen in de categorie Spoorse glasvezelkabel.
Joulz richt zich op zowel erkenningstrajecten in de branche Kabel- en boorbedrijven als in de branche Spooraannemer. In het erkenningstraject Spooraannemer richten we ons op de categorie Energievoorziening. Dit betreft allerlei werkzaamheden in en rond onderstations en schakelstations.
In de erkenningstrajecten in de branche Kabel- en boorbedrijven richten we ons op de categorieën:
•    Spoorse kabels
•    Spoorse glasvezelkabel (behaald)
•    Spoorse Energievoedingskabels (behaald)
•    Functievrij maken
Joulz streeft er naar nog dit jaar de erkenning Spoorse kabels te behalen en begin 2017 de erkenning Functievrij maken.

 

Reageer op dit artikel