partner nieuws

KNX Easy van Hager

installatiebranche

KNX Easy van Hager

Hager biedt een nieuwe generatie Easy KNX-producten, waarmee sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter passende oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Daarbij is er tevens een nieuwe programmeertool beschikbaar, de Easy configuratieset, om Hager-KNX-installaties intuïtiever dan ooit mee te configureren.

KNX Easy van Hager
De nieuwe eenvoudige KNX Easy configuratieset van Hager levert precies wat de naam belooft. Hiermee kunnen snel goede en efficiënte KNX-oplossingen gemaakt worden, ook als een installateur nog geen ervaring met KNX heeft.
Met Easy is alles wat de elektro-installateur nodig heeft een Easy configuratieset of server, en een tablet of laptop. Vervolgens is nauwelijks enige programmeerkennis vereist om een woning te automatiseren en op rolletjes te laten lopen.
Het grote voordeel daarbij is dat de componenten KNX-gecertificeerd zijn, waardoor de installateur niet afhankelijk is van het voortbestaan van slechts één fabrikant. Eventuele uitbreidingen en doorgroeimogelijkheden naar complexere installaties in de toekomst zijn daarmee geborgd.

Nieuwe generatie KNX-oplossingen
Met de open en gevestigde KNX-standaard waar Hager bewust voor kiest, kan de installateur toepassingen realiseren van heel eenvoudig tot zeer uitgebreid. Het Hager KNX-productportfolio is voor een groot deel vernieuwd en verder uitgebreid. De nieuwe generatie KNX-producten van Hager (zo’n 180 producten) bestaat o.a. uit modulaire actoren, compacte inbouwactoren, KNX-drukknoppen, thermostaten, bewegingsmelders en een nieuw weerstation.

Met deze wijzigingen in het portfolio ontstaat er een breed aanbod van KNX-componenten voor ‘Easy’-gebruikers, maar ook voor ‘System’-gebruikers. Voor zowel actoren als sensoren kan op basis van benodigde functionaliteit gekozen worden voor een passend component. Dit is prijstechnisch gunstig, want er hoeft alleen betaald te worden voor functionaliteit die toegepast wordt.
Met de Easy configuratieset en het nieuwe pakket KNX-oplossingen heeft Hager het gemakkelijker gemaakt om de wereld van KNX-technologie te betreden – en daarmee helpt zij gespecialiseerde installateurs om nieuwe klantgroepen te bereiken en business te behouden op de lange termijn.

Reageer op dit artikel