partner nieuws

Via De Vragenbank aan de slag met innovatievraagstukken

installatiebranche

Via De Vragenbank aan de slag met innovatievraagstukken

Om wetenschappelijke kennis en technisch talent beter bereikbaar te maken voor het MKB en dus ook de e-installateur, hebben TU/e SURE Innovation, KIEN en High Tech NL samen De Vragenbank opgericht. Daarin gaan de beste studenten van de TU Eindhoven aan de slag met innovatievraagstukken van MKB´ers, Hightech-bedrijven en installateurs. 

Veel MKB’ers hebben geen interne afdeling voor innovatie, aldus Adrie van Duijne (Stichting KIEN). “Wij moeten ze helpen om mee te kunnen met de snelheid van veranderingen. Innovatie moet niet beperkt blijven tot high tech MKB en grote bedrijven, het is belangrijk voor íeder bedrijf.” Volgens Van Duijne kan innovatie met De Vragenbank ook kleine bedrijven helpen, die het anders zelf moeten doen, maar daar vaak niet het budget daarvoor hebben.  

Hoogopgeleid, technisch personeel

Door De Vragenbank kan de installateur nu vroegtijdig in contact komen met hoogopgeleide studenten en kan hij tegelijkertijd profiteren van actuele, wetenschappelijke kennis. Volgens Coen de Graaf (High Tech NL), is er een ´Battle of Talent´ gaande in de regio. “Grote bedrijven trekken veel technisch talent. Dat is jammer omdat veel innovatie juist in het MKB plaatsvindt. Voor MKB’ers is dit een laagdrempelige manier om in contact te komen met potentiële toekomstige werknemers.”

MKB´ers kunnen hun vragen vanaf 1 februari 2017 indienen op kennisvragenbank.nl, waar ook de praktische werkwijze wordt uitgelegd.

Reageer op dit artikel