nieuws

‘Opmars ledverlichting is onstuitbaar’

verlichting

Volgens cijfers van Bouwkosten.nl. zijn de investeringen in (led)verlichting tussen mei en juni 2017 sterk gestegen.

‘Opmars ledverlichting is onstuitbaar’

Bedrijven die willen investeren in duurzame en energiezuinige systemen, kunnen sinds 1997 gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek. Een van de onderdelen van de EIA waarin bedrijven kunnen investeren, is energiezuinige verlichting. Vooral ledlampen en –armaturen zijn populair.

EU

Uit de indexcijfers van Bouwkosten.nl, onderdeel van Cobouw, blijkt dat er een uitschieter is (een indexstijging van 106 naar 118) tussen mei en juni van dit jaar. De belangrijke reden hiervoor is de vervanging van oude tl-balken door led. Wat ook een rol speelt is dat EU vanaf volgend jaar de verkoop van verlichting zonder energielabel A of B aan banden gaat leggen.

Led meest verkocht

Volgens Bedrijfverlichting.nl passeerde de ledlamp in 2014 de spaarlamp qua verkoopcijfers in Nederland. Sinds juli 2016 is de ledlamp ook de meest verkochte lichttechniek in ons land. Ook Spaapen Handelmaatschappij in Montfoort merkt dat de investeringen in verlichting zijn toegenomen.

Financiële voordelen led

“Investeringen in energiezuinige led-lampen en -armaturen in bedrijfsgebouwen zijn de laatste jaren populair.” Dit zegt Martin Vaarhorst, accountmanager bij adviesbureau Vindsubsidies in Goor. “Dat komt door strengere overheidsnormen, maar ook de financiële voordelen voor bedrijven.”

Lees meer over dit onderwerp bij Cobouw

Verder lezen

Prijs ledverlichting blijft dalen
“Led vraagt meer kennis van de installateur”
Lantaarnpaal wordt het brein  van smart city

Reageer op dit artikel