nieuws

Chemelot: minder lichtvervuiling dankzij led

verlichting

Dankzij de inzet van intelligente ledverlichting wordt op de Chemelot site ’s nachts de lichtvervuiling drastisch verminderd. De sterrenhemel is weer zichtbaar, terwijl het energieverbruik voor de verlichting op het industrieterrein in Limburg tot meer dan tachtig procent kan worden verlaagd.

Chemelot: minder lichtvervuiling dankzij led

Er is gekozen voor een light-as-a-service oplossing. Een operational leaseconcept ontzorgt de deelnemende bedrijven op het gebied van verlichting als het gaat om financiering, installatie en onderhoud. Voor de zomer van 2018 zullen in 22 fabrieken in totaal ongeveer 17.000 lampen zijn vervangen.

 “Licht als service”

“Licht als een service was het uitgangspunt”, stelt Richard Schouten, Business Unit directeur bij Sitech Services. “We hebben vervolgens met meerdere partijen onderzocht aan welke voorwaarden de armaturen, maar ook het leaseconcept zou moeten voldoen om dit grootse project te kunnen realiseren.”

Lees meer over dit project in het artikel Intelligente ledverlichting vermindert lichtvervuiling

Lees ook:

De gezondheidsrisico’s van blauw in ledverlichting
‘Prijs ledverlichting blijft dalen’
‘Opmars ledverlichting is onstuitbaar’
“Led vraagt meer kennis van de installateur”

Reageer op dit artikel