nieuws

Ledverlichting en zonnepanelen voor duurzame groepswoningen

verlichting

Onlangs is project ‘Het Keeten’ van Stichting Zuidwester is opgeleverd. Bouwgroep De Vries & Verburg uit Stolwijk realiseerde op het Hernesseroord een complex met zes groepswoningen met elk acht appartementen en een dagbestedingsgebouw voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking. DWT Groep uit Sint Philipsland was verantwoordelijk voor zowel de E- als de W-installaties, waaronder de ledverlichting, zonnepanelen en warmtepompen. 

Ledverlichting en zonnepanelen voor duurzame groepswoningen

Tegenwoordig gaan ledverlichting en nieuwbouw hand in hand. In Het Keeten zijn 386 ledarmaturen en -spots geplaatst in de zes identieke gebouwen. Installateur DWT Groep koos voor de merken Lumiance, Ledvance en Osram. De verlichting in de toiletten en de bergingen is aangesloten op in totaal 91 bewegingsschakelaars van Busch-Jaeger. 

Zonnepanelen op de daken 

De zes gebouwen zijn bedekt met zonnepanelen. Op elk gebouw zijn 12 PV-panelen van Trina Solar met een vermogen van 275 Wp van de lijn Allmax M Plus gemonteerd. Een snelle hoofdrekensom leert dat dit er in totaal dus 72 monocrystalline panelen liggen. De panelen zijn gemonteerd op een FlatFlix montagesysteem van Esdec onder een hoek van 13 graden. De omvormers komen van Trannergy en zijn van het type SGN3000TL. 

Lees meer over dit project in  Cobouw Bouwberichten

Warmtepompen 

De groepswoningen worden duurzaam gekoeld en verwarmd door brine water-warmtepompen. In elk gebouw is een grondgebonden warmtepomp van het merk Stiebel Eltron, type WPF. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het terrein. Voor het meubilair geplaatst kan worden en dus de eerste cliënten in februari hun intrek kunnen nemen, moet KPN het domoticasysteem nog aanleggen. 

Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille. Activeer uw gratis proefperiode op bouwberichten.nl 

Reageer op dit artikel