nieuws

‘Lantaarnpalen ideale basis voor smart city’

verlichting

“Lantarenpalen vormen een ideale basis voor een smart city. Ze zijn in Nederland overal te vinden, worden voorzien van stroom en ze hebben een bepaalde hoogte waardoor ze een perfecte drager kunnen zijn van meerdere sensoren en apparatuur.” Dit zegt Maurits de Boer, hoofd business development bij Sustainer. Dit bedrijf ontwikkelt slimme openbare verlichting en smart city-oplossingen.

‘Lantaarnpalen ideale basis voor smart city’

Sustainer is betrokken bij The Green Village in Delft.  Bij dit project draait het om de slimme stad. Hoe zie die eruit?

The Green Village

Straatverlichting speelt bij The Green Village een belangrijke rol. Maurits de Boer: “Samen met Eneco, Huawei, Bouwfonds en Luminext bedachten we een concept waarbij op basis van straatverlichtingsamaturen een open en organisch uit te breiden platform zou kunnen worden ontwikkeld.”

Verkeersoverlast

Het centrale platform beheert bijvoorbeeld informatie over luchtvervuiling, verkeersoverlast, publieksstromen en weersomstandigheden. Lees meer over dit project in het artikel Experimenteren met slimme verlichting

Smart Lighting, wat komt er bij kijken?

Ongekende mogelijkheden smart lighting

Aanhaken bij het Internet of Things

Reageer op dit artikel