nieuws

Verlichting The Green House: pay per use

verlichting

Bij de verlichting van horecapaviljoen The Green House in Utrecht is gekozen voor het business model pay per use. De armaturen blijven het bezit van de producent.

Verlichting The Green House: pay per use

‘Pay per use’ is een vrij nieuw concept, zegt Willem Dammers, managing director van Trilux.  “In 2017 klopte Albron, de exploitant van het gebouw, bij ons aan.  Het gebouw staat slechts vijftien jaar en circulariteit staat centraal. Daarom speelde de exploitant met het idee een vergoeding te betalen voor het gebruik van licht gedurende die periode. Dit in plaats van armaturen in te kopen. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk vergt dit heel wat nadenkwerk.”

Contact installateur

Dammers: “We zijn van huize uit producent van verlichting. Armaturen komen doorgaans via de groothandel en de installateur bij de eindgebruiker terecht. Nu blijven we eigenaar. De groothandelaar valt weg en we staan in nauw contact met de installateur én eindgebruiker.”

Pay per use

Er moest een nieuw business model worden opgesteld om pay per use voor alle betrokken partijen aantrekkelijk te maken.  Lees meer hierover in het artikel: Circulaire verlichting voor horecapaviljoen The Green House

Lees ook:

Licht afnemen als dienst is in opkomst

Producten of diensten leveren ‘as-a-service’ in opkomst

Circulaire verlichting: het mes snijdt aan twee kanten

Trends in licht- en besturingstechnieken

Smart Lighting, wat komt er bij kijken?

Reageer op dit artikel