nieuws

Signify test nieuwe lifi-techniek

verlichting

Signify test met ruim 30 klanten de nieuwste lichttechnologie van lifi. 

Signify test nieuwe lifi-techniek

Lifi is een draadloze datacommunicatietechnologie en gebruikt leds voor het versturen van data via licht.

Wifi & lifi

Volgens Signify is lifi betrouwbaarder dan wifi. Het systeem is vooral geschikt voor gebruik in een omgeving die gevoelig is voor radiofrequenties. Ook kan lifi uitkomst bieden op plaatsen waar geen wifi-signalen of zwakke wifi-signalen zijn, zoals onder de grond.

Extra beveiliging

Lifi is ook goed toepasbaar in omgevingen waar een hoge beveiliging nodig is. Lifi voegt een extra beveiligingslaag toe, omdat het licht niet door muren kan gaan. Een zichtlijn naar het licht nodig is om toegang tot het netwerk te krijgen.

Pilotprojecten met lifi

De Signify-klanten die momenteel lifi toepassen in een pilotproject bevinden zich over de hele wereld.  Zo test telecombedrijf Orange lifi in het kantoor in de buurt van Parijs. IT-infrastructuurbedrijf Atea introduceerde lifi in zijn kantoor in Stavanger. Het bedrijf installeerde lifi-armaturen in de lobby van het gebouw zodat bezoekers de connectiviteit kunnen uitproberen. Republic Polytechnic gaat het systeem installeren in zijn Smart Devices Lab in Singapore. De universiteit wil op deze manier de kennis van studenten op het gebied van slimme verlichtingstechnologieën verbreden. In Bangalore richtte Incubex een lifi-vergaderruimte in. Het bedrijf bedient veel startups en bedrijven. Ook zij kunnen de lifi-techniek testen.

‘Lifi heeft enorm potentieel’

“Onze 30 pilots laten het enorme potentieel van lifi zien.” Dit zegt Michel Germe, manager van Lifi bij Signify. “We krijgen veel aanvragen. Sommige potentiële klanten kwamen met toepassingen die we nog niet hebben overwogen, zoals de communicatie tussen robots in fabrieken.”

Signify installeerde lifi in 26 eigen gebouwen.

Reageer op dit artikel