nieuws

Maurice Spee nieuwe voorzitter LightRec

verlichting

Maurice Spee is de nieuwe voorzitter van het bestuur van stichting LightRec. Hij volgt Martin de Jager op.

Maurice Spee nieuwe voorzitter LightRec

LightRec is in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van verlichting. Martin de Jager is sinds de oprichting van LightRec voorzitter geweest en gaat nu met pensioen.

Internationale inzamelsystemen

Maurice Spee is director collection and recycling bij Signify. Als directielid is hij meerdere jaren betrokken geweest bij een groot aantal internationale inzamelsystemen, waaronder Lightcycle in Duitsland, ESR in Frankrijk en meerdere inzamelsystemen in Oost-Europa.

Signify

Sinds 1999 werkt Spee voor de verlichtingstak van Philips (inmiddels Signify).  Daarvoor had hij meerdere functies bij Philips Healthcare, waar hij zijn carrière startte.

Ledverlichting recyclen

LightRec-directeur Gied van Hoorn: “Maurice kent alle ins en outs van de verlichtingsindustrie. Met zijn ervaring vanuit Signify kan hij een waardevolle rol spelen in de toekomstige inzameling en recycling van ledverlichting, iets waar we ons nu volop op voorbereiden.”

Ledtransitie

Spee: “De inzameling van armaturen, waaronder consumentenarmaturen, blijft voorlopig een speerpunt. Maar ook nieuwe uitdagingen zoals de inzameldoelstellingen en de ledtransitie maken dat er genoeg werk aan de winkel is.”

Reageer op dit artikel