partner nieuws

LEDVANCE: lancering van een energiebesparende winnaar

verlichting

LEDVANCE: lancering van een energiebesparende winnaar

LEDVANCE, de volle dochteronderneming van OSRAM, brengt deze maand het vlaggenschip van de huidige SubstiTUBE portfolio op de markt, de SubstiTUBE T8 Connected. Deze vervanger zorgt voor een besparing op de energiekosten tot 90% ten opzichte van toepassingen met traditionele T8  fluorescentielampen. Ook nieuw in de SubstiTUBE-range is de LED-vervanger voor T5-buizen, uitgevoerd in glas. 

Het zeer succesvolle SubstiTUBE portfolio bevindt zich inmiddels in de zesde generatie en is een volwaardige directe vervanger voor fluorescentielampen. Tot voor kort was er een besparing mogelijk tot 69% ten opzichte van applicaties met traditionele T8 buizen. Met de komst van de SubstiTUBE T8 Connected is dit percentage gegroeid tot 90%.

Sensor

De SubstiTUBE T8 Connected zorgt voor een energiebesparing van maximaal 90% in toepassingen waarin voorheen fluorescentielampen werden gebruikt. Er kunnen tot 50 van deze LED-buizen (met ingebouwde ZigBee-chip) draadloos worden aangesloten op een speciale sensor. (Tekst gaat verder onder afbeelding.)Deze LEDVANCE-sensor, die wordt geleverd in 3 versies, detecteert (dag)licht en beweging en kan het licht terugregelen naar 20% of 0%. De sensor kan eenvoudig naar behoefte worden ingesteld. De lampen zijn verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 4.000 of 6.500 Kelvin.

LED-vervanger

Daarnaast heeft LEDVANCE een LED-vervanger voor T5-buizen. Dit SubstiTUBE-model is voorzien van een buis van echt glas met een lengte van een traditionele 80W of 49W T5 lamp.  Deze vervanger is verkrijgbaar als ‘Advanced UO’ met maximaal 5.600 lumen voor hoge ruimtes (hallen, fabrieken) of met maximaal 3.920 lumen voor standaard hoogtes (kantoren).

Terugverdientijd

Door simpelweg de lichtbronnen te vervangen, kan het elektriciteitsverbruik worden verminderd tot 50% ten opzichte van toepassingen met traditionele T5-buizen. (Tekst gaat verder onder afbeelding.)De terugverdienperiode is in de meeste gevallen korter dan twee jaar. Beide T5-modellen hebben een rendement tot 150 lumen / watt met een levensduur van maximaal 60.000 uur en 200.000 schakelcycli. Deze lamp is verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 4.000 of 6.500 Kelvin. LEDVANCE geeft een garantie tot 5 jaar.

Geen extra aanpassingen

De nieuwste T8-modellen met de typeaanduiding ‘Advanced UN’ hebben als voordeel dat ze, zonder extra aanpassingen, kunnen worden gebruikt met zowel conventionele als elektronische voorschakelapparatuur.

Reageer op dit artikel