partner nieuws

Grootste hotel van de Benelux flexibel en duurzaam verlicht

verlichting

Het voormalige kantoorpand van Sony – naast de A4 en A9 bij Badhoevedorp – is in anderhalf jaar tijd omgebouwd naar het grootste hotel van de Benelux: het Corendon Village Hotel Amsterdam. Met het gloednieuwe appartementengebouw erbij telt het totale complex zo’n 680 kamers en appartementen. Daarnaast beschikt de accommodatie over faciliteiten zoals restaurants, een bioscoop, vergaderzalen en een spa. Om de ruimtes te verlichten maakte Corendon gebruik van kwalitatief hoogwaardige ledverlichting van Lumiko.

Grootste hotel van de Benelux flexibel en duurzaam verlicht

Lumiko is één van de merken van producent Klemko Techniek BV. Via de Technische Unie leverde Klemko bijna alle verlichting voor het indrukwekkende hotel.

3 Fase Eurorail-systeem

Accountmanager Leo van Aken van Klemko: “Binnen het nieuwe appartementencomplex heeft Elektroservice Holland BV uit Hardinxveld-Giessendam ons 3 Fase Eurorail-systeem met bijbehorende ledspots gebruikt. Nadat we de functionaliteiten en belevingswaarde van dit systeem vooraf in een speciaal gecreëerde demokamer uitvoerig aan de klant hebben gedemonstreerd, zijn de in zwart uitgevoerde armaturen vervolgens tegen de betonnen plafonds van de appartementen gemonteerd. Een perfecte combinatie. De spots hebben enerzijds een industriële look, maar zorgen dankzij de kleurtemperatuur van 2.700 Kelvin tegelijk voor een huiselijke sfeer.”

Flexibel systeem

“Verder biedt dit systeem montagetechnisch de nodige voordelen. Het kan snel en gemakkelijk worden toegepast en blinkt uit in flexibiliteit. Je kunt de rails op elke gewenste lengte zagen en het maken van hoeken is een peulenschil. Bovendien kenmerken onze oplossingen zich door een lange levensduur en laag energieverbruik. Een slimme investering dus, zeker voor een hotel waar honderden armaturen geplaatst worden.”

Montage energiezuinige ledspots

In de vernieuwde hoogbouw werd de installatie uitgevoerd door Van Drunen Installatiegroep uit Harderwijk. Hier lag de nadruk op de montage van energiezuinige ledspots (3,3 watt) met eveneens een kleurtemperatuur van 2.700 kelvin. “De spots die binnen de hotelkamers zijn toegepast, hebben een levensduur van liefst 50.000 branduren en gaan bij een normale kamerbezetting tien tot vijftien jaar mee”, vervolgt Van Aken.

Lagere vervangingskosten

“Hartstikke duurzaam, dus. Je investeert iets meer, maar de vervangingskosten zijn stukken lager.” Niet raar dat ook binnen de met aanwezigheidsmelders uitgeruste badkamers voor een soortgelijke oplossing werd gekozen. “Hier is 3.000 Kelvin gebruikt, zodat het witte sanitair frisser en helderder oogt”, legt Van Aken uit. Op de gangen installeerde Van Drunen spots met een vermogen van 2,3 watt. De lichtbronnen zijn met name voor de deuren aangebracht en resulteren in een zeer apart en intiem lichtbeeld. Daarnaast leidt het lagere wattage ertoe dat mensen zachter gaan praten, zodat het op de hotelgangen lekker rustig blijft.

Veel flexibiliteit

Het 3 Fase Eurorail-systeem werd in een gependelde variant eveneens binnen het restaurantgedeelte gemonteerd. Ook hier bleek dat een prima en veel flexibiliteit biedende keuze, zeker wanneer Corendon in de toekomst de indeling van het restaurant wenst te wijzigen. Daarnaast zorgt de hoge RA-waarde van de ledspots voor een sublieme kleurechtheid van datgene wat wordt belicht.

Goede samenwerking

“Zeker in een restaurantomgeving is dat zeer belangrijk. Het vergroot de beleving en zorgt ervoor dat de biefstuk op je bord er ook daadwerkelijk rood uit ziet”, meent Van Aken, die terugkijkt op een succesvol verlopen project. “Zowel qua toepassing als uitvoering hebben we dankzij de uitstekende samenwerking met onze opdrachtgever, leverancier en installateurs een bijzonder mooie klus geklaard.”

Reageer op dit artikel