Zwarte ledverlichting voor industriële look

Zwarte ledverlichting voor industriële look

Klemko breidt de Lumiko collectie uit met meerdere zwarte COB spots voor de perfecte verlichting in winkels, horeca en woningen. In de horeca, maar ook in woningen wordt het gebruik van zwarte verlichting steeds populairder als onderdeel van de 'industriële look'. De Lumiko varianten Faro, Verona en Venice zijn nu ook in het zwart verkrijgbaar en sluiten perfect aan bij deze trend. De uitgebreide Lumiko collectie helpt de installateur om flexibel een oplossing te bieden aan de klant.

Verlichting zorgt voor sfeer en met de keuze voor bepaalde designs benadrukt de klant een woonstijl of persoonlijke smaak. Lichtbeleving verschilt immers per persoon. Een installateur kan ervoor kiezen om snel aan de slag te gaan met vooraf geconfigureerde armaturen, of om een armatuur zelf samen te stellen. Dit systeem werkt niet alleen voor ledspots maar ook voor downlighters en trackspots. Op deze manier blijft de installateur flexibel in het vinden van een passende oplossing met de vertrouwde kwaliteit van Lumiko led.

Hoogste kwaliteit in binning - MacAdam Steps 2

Om grote afwijkingen te voorkomen, controleert Klemko de productie aan de hand van het zogenoemde binning-systeem. Twee verschillende leds kunnen de zelfde kleurtemperatuur van 3000K hebben en desondanks toch anders worden waargenomen. Om ervoor te zorgen dat dezelfde led-spots geen andere kleurindrukken kunnen produceren, worden de ledchips na productie getest op kleurafwijking. Het bedrijf levert alleen verlichting die op deze wijze is getest en gecontroleerd. Dit om de kwaliteit van zijn producten te waarborgen.

Minimaal 50.000 branduren

Naast de kwaliteit kiest de gebruiker voor gerichte verlichting die jarenlang meegaat. De ledverlichting dankt zijn lange levensduur en behoud van kleur en output aan het feit dat de led en de driver apart worden aangeboden in plaats van geïntegreerd. De leds hebben een levensduur van minimaal 50.000 branduren. De spots hebben na 50.000 branduren nog steeds een lichtopbrengst van circa 85 procent.

Dit artikel is gesponsord door Klemko.