Sta jij al in de Top 100 E-installateurs?

Sta jij al in de Top 100 E-installateurs?

Binnenkort wordt een nieuwe ranglijst bekendgemaakt in de installatiewereld. De Top 100 E-installateurs van Trustoo. In deze lijst vind je de beste E-installateurs van Nederland. Hoe wordt deze lijst samengesteld en wat zijn de criteria?

“De Top 100 wordt samengesteld op basis van openbare gegevens. Belangrijke pijlers zijn: de reviews die online te vinden zijn, vakmanschap, oprichtingsdatum van je bedrijf, en of jouw bedrijf aangesloten is bij keurmerken of brancheorganisaties”, vertelt Lars Freriks, oprichter van Trustoo. “We doen dat zo objectief mogelijk. We checken bijvoorbeeld of bedrijven actief zijn op social media. Bovendien nemen we niet alleen de gegevens van ons eigen platform mee, zo kijken we ook naar andere reviewbronnen zoals bijvoorbeeld Google.”

Lokale installateurs in het zonnetje

Wat opvalt is dat er vrijwel alleen MKB-bedrijven in de Top 100 staan. “Dat is precies waar we naar streven”, zegt een enthousiaste Freriks. “We willen lokale ondernemers in het zonnetje zetten. De installatiebedrijven waarbij iedereen nog contact heeft met de klant."

"Klanten willen geen nummer zijn en zijn niet gebaat bij een installateur 50 kilometer verderop, tenzij ze een zeer specialistische vraag hebben. Bovendien rijden installatiebedrijven niet van Maastricht naar Groningen of omgekeerd; de meeste installateurs staan letterlijk in contact met hun omgeving.”

Lokale ondernemer

Voor MKB-bedrijven wil Trustoo het verschil maken. “Lokale ondernemers bieden we een podium om hun diensten aan te bieden aan nieuwe klanten in hun directe omgeving. We merken dat dat werkt. Het voelt vertrouwd voor klanten om iemand over de vloer te krijgen die ‘dezelfde taal’ spreekt en die snel ter plaatse kan zijn. De locatie bepaalt namelijk voor een groot deel de tevredenheid van klanten.”

Hij legt uit dat ook met dat aspect rekening is gehouden bij de scoreberekening. “Bezoekers van Trustoo kunnen al een Top 10 per regio vinden. Is jouw installatiebedrijf hierin te vinden dan ding je automatisch mee naar een plek in de Top 100.”

Proactief werkt

Bedrijven die hoge ogen gooien worden door hun klanten gewaardeerd om hun proactieve houding. De woorden ‘meedenken’, ‘oplossingen’, ‘kennis’ en ‘vertrouwen’ komen vaak terug in de beoordelingen.

“Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je kunt krijgen; de online reviews zijn daar de moderne versie van. En het wordt steeds belangrijker. 80% van de consumenten leest eerst de beoordelingen voordat ze je bellen of mailen. Wij raden installateurs daarom altijd aan: vraag om een review. Tevreden klanten werken hier graag aan mee.”

Aanmelden

Alle bedrijven met een profiel op Trustoo dingen mee naar een plaats in de Top 100. Freriks: “We hebben hen gevraagd om hun gegevens te controleren en aan te vullen. Daarnaast wil ik tegen bedrijven die nog niet op Trustoo staan zeggen: je kunt je alsnog aanmelden! Een bedrijfsprofiel op Trustoo aanmaken is helemaal gratis. Vul je gegevens in en je maakt nog steeds kans op een ereplaats.”

Kwaliteit wordt niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang.”

En dat niet alleen... “Installateurs in de Top 100 ontvangen van ons gratis vijf aanvragen via het Premium profiel. Hier kunnen ze tijdelijk gratis gebruik van maken.” Met het Premium profiel bepaal je zelf welk type aanvragen je ontvangt, het aantal aanvragen én kun je nog beter aangeven in welke regio’s je actief bent. Voor zowel grote als kleine installatiebedrijven, maar ook voor specialisten, is dat aantrekkelijk.

Die verscheidenheid zie je overigens ook terug in de voorlopige Top 100. “Daar zijn we trots op”, besluit Freriks. “Kwaliteit wordt namelijk niet bepaald op basis van de bedrijfsomvang. Een plek in de Top 100 claim je door zichtbaar, oplossingsgericht en klantvriendelijk te zijn. Kortom: jouw relatie met de klant geeft de doorslag.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Trustoo