Slim gereedschap is het halve werk

Slim gereedschap is het halve werk

Het hebben van voldoende professioneel gereedschap maakt het klaren van de klus een stuk makkelijker. Eén loszittend of defect adereindhulsje in een bedieningskast en je riskeert oververhitting en kortsluiting met alle gevolgen van dien. Onderhoud aan elektronica is dus ontzettend belangrijk, dat mag duidelijk zijn.

Tijd en handen tekort

Maar wanneer je tientallen of zelfs honderden kabels moet aanbrengen of onderhouden, op lengte moet knippen, moet strippen van hun omhulsel, moet klemmen en voorzien van een adereindhuls, dan gaat daar hoe dan ook tijd in zitten. Momenteel komt elke monteur tijd en handen tekort. En tijd is geld. Als alternatief voor een investering in automatische krimp- en knipmachines heeft Klemko onder de merknaam BlueGrip slimme gereedschappen ontwikkeld die veel tijd besparen in gebruik.  

Gereedschap moet kwaliteit bieden

Behalve tijdswinst is het Klemko nog om meer te doen. Gereedschap moet kwaliteit bieden, ergonomisch verantwoord zijn en lang meegaan. Deze kwaliteit vind je in ons gereedschap bijvoorbeeld in het vertrouwen dat de krimp goed lukt. Ons gereedschap is gekalibreerd, wat zorgt voor de zekerheid van een goede krimp. 

Ergonomisch verantwoord

Het aspect ‘ergonomisch verantwoord’ zal bovendien veel elektro- en onderhoudsmonteurs aanspreken. Zij weten wat het is om continu met handgereedschap te werken. Het kan behoorlijk zwaar zijn om de hele dag in een tang te moeten knijpen. Maar met de ergonomische handgrepen van de BlueGrip-tangen van Klemko worden je handen minder belast bij continu gebruik. 

In één beweging knippen en aankrimpen

Menig doe-het-zelver, maar zeker ook professionele specialisten hebben al meer dan eens een zucht geslaakt en een vloek laten ontsnappen bij het aanbrengen van internetverbindingen. Voor iedereen die niet van dergelijk priegelwerk houdt, is er goed nieuws: er is een oplossing. BlueGrip heeft er een speciale tang voor ontwikkeld, de 904068. Het vergemakkelijkt het leggen van internetverbindingen, doordat de aders door de speciale connectoren heen geleid worden en met de tang in één beweging strak worden aangekrompen.

AWST-tangen in een nieuw jasje 

Een mooi voorbeeld van snel en efficiënter werken met het juiste gereedschap zijn de nieuwe AWST tangen. Deze universele striptangen combineren knippen, strippen en krimpen in één tool. Door het ontwerp van het stripgedeelte is het mogelijk om buitenmantels of meerdere binnenaders tegelijk in één handeling te strippen. In de handgreep zitten meerdere krimpfuncties om een breed assortiment aan kabelschoenen of adereindhulzen direct te kunnen aankrimpen. De 900447 is uitermate geschikt voor het aankrimpen van adereindhulzen en de 900446 voor het aankrimpen van diverse soorten kabelschoenen. 

Het uitgangspunt van elk product binnen het assortiment van Klemko is om de elektrotechnische installateur sneller, efficiënter en slimmer te laten werken op een laagdrempelige manier. Innovatie is dan ook een belangrijke pijler binnen Klemko.

Dit artikel is gesponsord door Klemko.


Van NEN 1010 tot NPR 9090: overzicht normen en richtlijnen laagspanning

Van NEN 1010 tot NPR 9090: overzicht normen en richtlijnen...

De NEN 1010 kunnen we beschouwen als de belangrijkste Nederlandse norm voor elektrische installaties. De NEC 64 normcommissie is verantwoordelijk...

NEN 1010:2020: hoe staat het ervoor?

NEN 1010:2020: hoe staat het ervoor?

In april 2021 publiceerde NEN een herziening van de NEN 1010. Hoe komt het dat NEN 1010:2020 nog altijd niet is overgenomen in het Besluit bouwwerken...

De 10 meest gelezen artikelen van 2023

De 10 meest gelezen artikelen van 2023

Welke 10 artikelen op Installatiejournaal.nl werden in 2023 het meest gelezen door abonnees? Een overzicht.

Het metalen gestel, het geleidende draagframe, moet worden geaard bij gebruik van omvormers zonder transformator.

Constructieframe zonnepanelen verbinden met potentiaalvereffening

PV-panelen worden veelal als klasse II-apparatuur uitgevoerd. Daarom worden ze vaak neergelegd zonder een potentiaalvereffening.

E-voertuigen opladen en veiligheidsmaatregelen volgens NEN 1010

E-voertuigen opladen en veiligheidsmaatregelen volgens NEN 1010

NEN 1010 geeft informatie over het voeden van elektrische voertuigen. In dit artikel gaat Jean-François Rey* van Schneider Electric hier verder op in.

Alles wat je moet weten over aardingsstelsels

Alles wat je moet weten over aardingsstelsels

Hoe zit het ook alweer met het TT- en het TN-stelsel? Wat is het verschil tussen deze stelsels? En waarom is aarding zo belangrijk? We zetten onze...

Elektrische apparaten in bad- en doucheruimten

Elektrische apparaten in bad- en doucheruimten

Elektrisch gezien is de douche- en badruimte één van de gevaarlijkste ruimten in een woning. In een badruimte worden daarom hoge eisen gesteld aan de...

PV-omvormer aansluiten op de elektrische installatie

PV-omvormer aansluiten op de elektrische installatie

Bij de redactie komen veel vragen binnen over het aansluiten van de pv-omvormer op de elektrische installatie. Genoeg aanleiding voor een uitgebreid...