Whitepapers

NEN 1010

elektrotechniek

NEN 1010: de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen.

NEN 1010

NEN 1010

De behoefte aan normen in de elektrotechniek bestaat al lang. In 1911 richtten het Koninklijk Instituut van Ingenieurs KIvI en de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel het Nederlands Elektrotechnisch Comité (NEC) op. NEN 1010: de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen. NEN 1010 geeft aan hoe laagspanningsinstallaties veilig worden aangelegd, uitgebreid en aangepast. Daarnaast geeft de norm duidelijkheid over controles en inspecties bij de oplevering van projecten. Zowel van woningen, als van utiliteitsbouw en industriële gebouwen. In deze gratis downloadable staan de volgende artikelen:

  • NEN 1010, de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen
  • Inspecties en keuringen vanuit de NEN 1010
  • Elektrische installaties in bad- en doucheruimten.

Vraag hier de whitepaper aan!

Reageer op dit artikel