Voor elke toepassing een geschikte LED dimmer

Voor elke toepassing een geschikte LED dimmer

Het Lumiko LED dimmer pakket is aanzienlijk uitgebreid, waarmee Lumiko flexibel inspeelt op de veranderingen op de LED-markt. De ene LED verlichting is de andere niet en verandert razendsnel. Zo op het eerste gezicht geen probleem, tenzij u de verlichting wil gaan dimmen. Een dimmer integreren, blijkt in de praktijk een serieuze uitdaging. Met een groot assortiment aan universele LED dimmers is dat bij Lumiko verleden tijd.

De nieuwe Lumiko LED dimmers maken gebruik van unieke software die de belasting meet en het programma daarop afstemt. Hierdoor is het mogelijk om LED’s van 1 tot 100 Watt te dimmen naar een zeer laag niveau zonder dat de verlichting gaat knipperen.

Voor elke type ledlamp heeft Lumiko nu een geschikte LED dimmer; klein vermogen 1-100W, groot vermogen tot 600W, een fase aan- of afsnijding dimmer, een duo dimmer en een Dali, Zigbee of Z-wave dimmer zijn een selectie uit ons nieuwe assortiment. Vrijwel al onze dimmers zijn 2-draads aan te sluiten wat een snelle montage garandeert. Alle druk/draai dimmers zijn voorzien van een 4mm as, inclusief 6mm as-adapter, zodat vrijwel alle merken afdekplaten op deze dimmers te monteren zijn.

De universele dimmer voor klein vermogen is geschikt voor het dimmen tot 100 Watt. Voor groot vermogen is er een dimmer die geschikt is voor dimmen tot 600 Watt. De fase aan- of afsnijding dimmer is geschikt voor het dimmen tot 200 Watt bij fase aansnijding en tot 100 Watt op fase afsnijding. De installateur hoeft dus maar één dimmer op voorraad te houden en zet de dimmer afhankelijk van de situatie in de juiste stand.

Duo dimmer

Een nieuwe ontwikkeling is de duo-dimmer. Met deze dimmer is het mogelijk om twee groepen te dimmen in één behuizing. Geschikt voor 2 x 100W fase afsnijdende LED lichtbronnen of drivers.

Voor het ‘smart’ bedienen is er ook een Zigbee variant. Doordat de dimmer uitgevoerd is met Zigbee kan hij gekoppeld worden aan een Zigbee netwerk waardoor de verlichting ook draadloos te bedienen is. De dimmer is onder andere compatible met de Philips HUE app. De dimmers beschikken over een beperkte inbouwdiepte, zodat deze ook in ondiepe inbouwdozen past. Tevens zijn de Peha, Jung, Berker en Gira afdekplaten met deze dimmer te combineren.

Dit artikel is gesponsord door Klemko.