Slim renoveren van TL naar ledverlichting

Slim renoveren van TL naar ledverlichting

Verlichting is een integraal onderdeel van elk renovatieproject. Het beïnvloedt niet alleen de uitstraling van een ruimte, maar heeft ook invloed op de energie-efficiëntie, onderhoudskosten en algehele prestaties. De verschuiving van TL naar led is dan ook van direct belang voor jouw werk. In dit artikel ontdek je de voordelen van LED én hoe je gemakkelijk kunt renoveren.

Vanaf 1 juli 2020 heeft de overheid een motie ingesteld waarbij bedrijven alleen nog maar gebruik mogen maken van ledverlichting. Maar welke invloed heeft het gebruik van led op jouw projecten? Laten we eens kijken naar de voordelen. Renoveren met ledverlichting zorgt namelijk voor:

  • Energie-efficiëntie: Je projecten profiteren aanzienlijk van lagere energiekosten, ledverlichting is ruim 50% energiezuiniger dan TL-lampen.
  • Kostenbesparing: Je bespaart op lange termijn op onderhoudskosten door de langere levensduur van ledlampen én de verminderde behoefte aan vervanging.
  • Milieuvriendelijkheid: Ledverlichting past perfect bij je duurzaamheidsdoelen, o.a. door energiebesparing en langere levensduur.
  • Lichtkwaliteit: Het draagt bij aan de waarde van jouw projecten. Dankzij verbeterde lichtkwaliteit ontstaat er een betere gebruikerservaring

Succesvolle renovatieprojecten zijn niet alleen afhankelijk van vakmanschap, ook van de juiste partners en leveranciers. Partners en leveranciers die helpen bij het vinden van de juiste verlichting die past bij de ruimte, mét een systeem dat afgestemd is op de specifieke eisen van elk project. Die klaarstaan om jou te helpen bij het gehele proces, van ontwerp tot installatie en onderhoud. We vertellen je dan ook graag hoe Veko jou kan helpen bij het makkelijk renoveren van TL naar led.

Het is fijn als de dagelijkse werkzaamheden niet tot nauwelijks worden verstoord bij een renovatie. Een innovatief Plug & Play systeem biedt installateurs een eenvoudige en efficiëntie manier om led lichtlijnen te installeren. Ons systeem is ontworpen met oog op installatiegemak. Dat betekent minder tijd en arbeid bij het plaatsen van de verlichting, waardoor je projecten sneller kunnen worden opgeleverd. De lichtsystemen worden onverpakt, gecodeerd en voor gemonteerd geleverd. Dat bespaart minimaal 50% aan montagetijd: in no time hangen de (led) lichtlijnen in elke bedrijfsruimte. Bekijk hier welke projecten we al hebben uitgevoerd.

Zoals hierboven genoemd hebben ledlampen een langere levensduur en je hoeft deze dan ook minder vaak te vervangen. Door onze unieke aluminiumprofielen, dat zorgt voor een betere warmtehuishouding, gaat onze ledverlichting 10 jaar mee. Daarnaast zijn de aluminium profielen langere tijd uitermate geschikt voor hergebruik. De meeste lichtlijnen hangen na jaren trouwe dienst nog net zo strak als in het begin. Lichtsystemen van Veko lenen zich daardoor uitstekend voor renovatie, zelfs na 45 jaar. De profielen blijven hangen: er worden razendsnel bestaande TL armaturen naar nieuwe (led) armaturen omgewisseld en de verlichting is weer als nieuw.

Als je meer wil weten over hoe Veko jou kan ondersteunen bij de overstap naar led, neem dan hier contact of bel ons op +31 224 273 273 voor meer informatie. Samen creëren we een duurzame toekomst voor jouw projecten.

Dit artikel is gesponsord door Veko Lightsystems International B.V.