Kabelkanalen voor een chique donker interieur

Kabelkanalen voor een chique donker interieur
In dit interieur zijn zwarte Canalit M5 kabelkanalen verwerkt.

Klemko Techniek, met haar merken Canalit en Mepac, omarmt de groeiende populariteit van donkere interieurs in woningen. Met een geschiedenis van meer dan 75 jaar in de elektrotechniek blijft Klemko Techniek trouw aan haar traditie van innovatie. Deze producent van vernieuwende LED-verlichting, lichtbesturingssystemen en aansluittechnologieën blijft haar producten voortdurend ontwikkelen, met een scherp oog voor de veranderende behoeften en trends in de markt. De zwarte Canalit M5 kabelkanalen en Mepac bevestigingsmaterialen zijn hier een mooi voorbeeld van.

In navolging van de bekende kabelkanalen in grijs (RAL 7030) en wit (RAL 9010) introduceert Canalit, de specialist in kabelmanagementoplossingen, kabelkanalen in stijlvol zwart (RAL 9005). Deze nieuwste toevoeging aan het Canalit-programma creëert een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling. De kabelkanalen zijn gemaakt van PVC en UV-gestabiliseerd, wat zorgt voor een uitstekende duurzaamheid én een lange levensduur. Hierdoor voldoen de kabelkanalen aan de hoogste eisen in verschillende soorten installaties.

Snel en stofvrij geïnstalleerd

De zwarte kabelkanalen zijn standaard 2.000 mm lang en in vijf breedte- en hoogtematen mogelijk: 25x25 mm, 30x30 mm, 40x40 mm, 60x40 mm en 60x60 mm. De receptuur van de Canalit M5 kabelkanalen is door de jaren heen zodanig geoptimaliseerd, dat de kanalen stofvrij kunnen worden geïnstalleerd. Installateurs kunnen de kabelkanalen eenvoudig vastplakken op diverse ondergronden, zoals beton, steen, hout of staal. Naar wens is bovendien montage met een schiethamer mogelijk. Dankzij beide technieken kunnen installateurs makkelijk meters maken, schoon werken én een strakke installatie opleveren aan hun klanten. Alle kanalen worden geleverd in buisfolies van gerecycled plastic, waardoor beschadigingen tijdens transport en montage niet aan de orde zijn.

Zwarte spijkerclips en plugclips

In navolging van de Canalit M5 kabelkanalen heeft Klemko Techniek ook het assortiment Mepac spijkerclips voor ronde buizen uitgebreid. Dankzij de zwarte spijkerclips kunnen zowel zwarte standaardkabels van 8 tot 10 mm als grotere zwarte kabels en PVC-buizen van 16 tot en met 19 mm eenvoudig en esthetisch bevestigd worden. Een mooie ontwikkeling is ook de Mepac zwarte plugclip voor het bevestigen van slagvaste elektrabuizen, flexibele voorbedrade buizen en kabels van 16 tot en met 19 mm. Aan deze spijkerclip is alvast een plug voor gemonteerd, waardoor een eenvoudige, goede en strakke bevestiging op harde ondergronden zoals beton en baksteen wordt geborgd. Het nieuwe Mepac-programma sluit perfect aan op ons plattebuissysteem met hulpstukken, verloopstukken, lasdozen en uitbreidingsstukken in zwart, dat al een aantal jaren hoge ogen gooit in de markt.

Materialen en gereedschappen voor de PV-installateur

Naast donkere interieurs, ziet Klemko Techniek ook een enorme toename op zonnepanelen. Om de PV-installaties goed en snel te kunnen monteren, zijn slimme installatiematerialen en gereedschappen nodig. Ook hiervoor biedt Klemko verschillende oplossingen. Zo kunnen solarkabels snel, eenvoudig en duurzaam aan solarframes worden bevestigd met de Mepac UV-bestendige bundelbanden. Deze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die de schadelijke effecten van UV-straling moeiteloos weerstaan, zonder broos te worden of in kwaliteit te verslechteren. Ook bij langdurig gebruik in direct zonlicht. Hierop geeft Mepac zelfs 10 jaar productgarantie. De bundelbanden zijn verkrijgbaar in de maten 2,5 x 100 mm, 3,5 x 200 mm, 4,5 x 300 mm en 4,5 x 360 mm, waardoor ze ook perfect geschikt zijn voor andere buitenklussen. Het eenvoudige vergrendelingsmechanisme zorgt voor een veilige grip.

Bundelbandtangen

Om alle bundelbanden op exact hetzelfde aantrekmoment in te stellen van 80N t/m 220N en te spannen en zonder scherpe randen af te knippen, biedt Mepac ook een nieuwe Mepac bundelbandtang. Onze bundelbandtang is extreem licht van gewicht (230 gram) en heeft een ergonomische grip en lage weerstand, waardoor deze zeer comfortabel in gebruik is. Dankzij het geïntegreerde oog is de bundelbandtang ook geschikt voor een valbeveiligingskabel, om te voorkomen dat het gereedschap bij werken op hoogte naar beneden kan vallen.

Hersluitbare bundelbanden

Interessant zijn ook de Mepac hersluitbare bundelbanden. Deze kunnen keer op keer gebruikt worden en zijn verkrijgbaar in 4 verschillende lengtematen. Deze producten spelen niet alleen in op de behoeften van onze klanten, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst en verminderen de belasting van onze afvalberg. Met deze veelzijdige en milieubewuste aanpak blijft Klemko trouw aan onze missie om hoogwaardige technische oplossingen te leveren die de wereld om ons heen positief beïnvloeden.

Dit artikel is gesponsord door Klemko Techniek.