Omvormers Wat is er nu op de markt? In essentie zijn omvormers (inverters in het Engels) terug te brengen tot drie types. De stringomvormer, waarop meerdere zonnepanelen in serie worden aangesloten met slechts één MPP-tracker. De tegenhanger is de micro-omvormer. Tenslotte is er nog een tussenvorm: de stringomvormer met optimizers. Deze gratis whitepaper informeert u onder meer over de installatie en risico's, veiligheid, levensduur, beste keuzes en rendementsverschillen van micro-inverters, multi-micro-omvormers en optimizers.
Gevelbekleding, dakpannen en motorkappen met geïntegreerde zonnecellen. In Eindhoven werkt een aantal partijen aan een nieuwe fase in de toepassing van zonne-energie. Namelijk op maat gemaakte toepassingen met zonnecellen op industriële schaal. Ook wel mass customization genoemd.
Installatie Journaal heeft enkele video's met Sjef Cobben gemaakt over de elektrotechnische installaties. Deze gaat over het ontwerpen en aansluiten van pv-installaties (zonnepanelen). Daarbij ontbreekt weleens de benodigde kennis waardoor brand en andere problemen kunnen ontstaan.
Op 10 juli jl. werd de kamerbrief van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de najaarsronde van de SDE+ 2018 gepubliceerd. In deze kamerbrief komt een aantal veranderingen aangaande de subsidie naar voren. Een van de veranderingen is dat de grondvergoeding voor veldsystemen niet meer wordt verstrekt. Een andere verandering is dat het basisbedrag van de SDE+ voor zon-PV projecten omlaag gaat.
In het NRC van 2 juli werd geschreven over zonnepanelen die na een aantal jaar minder kWh opbrengen dan verwacht. In dit artikel komt naar voren dat naar schatting 15% van de Nederlandse zonnepaneelsystemen minder opbrengt dan volgens de fabrikant en afgegeven fabrieksgaranties verwacht mag worden. Wat is hier aan de hand?
Hoe zit het met het gebruik van aardlekschakelaars in een agrarische omgeving en het aansluiten van een pv-omvormer. Deze vraag kwam binnen bij onze helpdesk. Lees hieronder het antwoord van onze expert.
In het Brabantse Uden is woningbouwcorporatie Area gestart met de verduurzaming van 432 woningen in negen flatgebouwen. Gasketels maken plaats voor grote warmtepompsystemen, er is een nieuwe collectieve hoofdverdeler en de pv-panelen op het dak dienen niet voor de collectieve energievoorziening zoals gebruikelijk.
Er vindt al veel onderzoek plaats naar het winnen van zonne-energie in de ruimte met behulp van satellieten. Maar het is ook mogelijk om op de maan zonne-installaties te plaatsen.
Vanaf 2027 mag er niet meer worden gesaldeerd. Wordt de thuisbatterij dan interessanter? En welke invloed zal het hebben op de aanschaf van zonnepanelen? Jan Willem Zwang, eigenaar van Stratergy, geeft zijn visie.
Als je pv-installaties plaatst op daken met bitumen, epdm of pvc, wordt het dak anders belast dan voorheen. Waar moet je rekening mee houden?
Conduct Technical Solutions introduceert PValarm. Dit product zou de diefstal van DC-bekabeling moeten voorkomen.
Hoe kijkt toezichthouder ACM aan tegen het plan om per 2027 de salderingsregeling stop te zetten?
De afschaffing van de salderingsregeling is bijna realiteit. Per 2027 mag er niet meer gesaldeerd worden. Over een redelijke vergoeding per teruggeleverde kWh is nog niets duidelijk. Eigen opwek zelf verbruiken, is het nieuwe mantra. De wet moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer.