Chint Electrics opent verkoop- en distributiecentrum

Chint Electrics opent verkoop- en distributiecentrum

Dankzij de grote vraag naar Chint-producten vanuit de Nederlandse markt, opent het bedrijf een nieuw verkoopkantoor en distributiecentrum in Amsterdam. De Chinese marktleider van elektrische componenten zet hiermee een grote stap om klanten in heel de Benelux nog beter te bedienen.

Chint Electrics opent in Nederland een verkoopkantoor en distributiecentrum om de Benelux te ondersteunen. Chint Electrics is al enkele jaren actief op de Nederlandse markt met PV-installaties voor de zakelijke markt en consumenten. De elektrische componenten worden veel gebruikt voor diverse OEM(Original Equipment Manufacturer)-producten voor onder andere laadoplossingen, industriële toepassingen en in de hoogspanningsmarkt.

Het moderne distributiecentrum wordt verzorgd door een dedicated logistics partner die gespecialiseerd is in warehousing en de distributie van hoogwaardige componenten. “Voor onze klanten levert het lokale magazijn vele voordelen op”, legt Jauke Knoop, Sales Manager Benelux uit. “Kortere levertijden, een lagere investering in voorraad en value added services zoals drop shipping en klantspecifieke kits.”

We werken hard om een professioneel team te bouwen”

Grote stap voorwaarts

“We werken hard om een professioneel team te bouwen. Daarmee kunnen we onze klanten, groothandels, installateurs en eindgebruikers optimaal voorzien van service en informatie”, aldus Knoop. “Met lokale voorraad en ondersteuning zetten wij een grote stap voorwaarts voor onze klanten en Chint als merk.”

Naast de nieuwe locatie in Amsterdam zijn er wereldwijd nog dertien high tech productiefaciliteiten en 32 logistieke locaties om een snelle en betrouwbare supply chain te kunnen waarborgen. Alle producten voldoen aan de nieuwste normeringen en certificaten zoals CE, TUV en er zijn KEMA-keuringsstations aanwezig op locatie. Tevens wordt er gebruikgemaakt van de nieuwste technieken om de CO2-uitstooten transportbewegingen zo laag mogelijk te houden.

Het hoofdkantoor van Chint Electrics in Zhejiang, China.
Het hoofdkantoor van Chint Electrics in Zhejiang, China.

Over Chint Electrics

Chint is in 1984 opgericht door mr. Cunhui Nan in Wenzhou, China. Het bedrijf startte met de productie van laagspanningscomponenten en later werd er uitgebreid met nieuwe producten zoals PV-oplossingen en EV-laders. In relatief korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldleider in intelligente energie-oplossingen voor de gehele elektraketen. Van het opwekken van energie, distributie in hoog- laag voltage en smart metering tot beveiliging voor de consument en industriële toepassingen. De Chint group is actief in 140 landen met 40.000 medewerkers en heeft een gezamenlijke omzet van 18 miljard euro.

Dit artikel is gesponsord door Chint Electrics.