Installateur stuit op slechte aarding, wie is verantwoordelijk?
Wie is verantwoordelijk als er een defect wordt geconstateerd dat bovendien tot een gevaarlijke situatie kan leiden voor de eigenaar/bewoner?
Wie is verantwoordelijk als er een defect wordt geconstateerd dat bovendien tot een gevaarlijke situatie kan leiden voor de eigenaar/bewoner?
Door minder rigide om te gaan met de belasting van hoogspanningsleidingen, ziet TenneT mogelijkheden om tot 30 procent meer leidingcapaciteit te creëren dan waarvoor de leiding aanvankelijk is ontworpen.
Er komt een nieuwe versie aan van de NEN 2768, de norm voor meterruimten en bijbehorende bouwkundige voorzieningen in gebouwen. Maar wat wordt er nu precies geregeld in deze norm?
De flexwoningen hebben een metalen frame en hierin is de wapening vastgelast en de betonvloer gestort. Moet deze ijzeren constructie dan nog geaard worden? Lees hieronder het antwoord van onze expert.
Intergas voorzag het Stedin-waterstofproject Power-to-gas in Rozenburg van zijn Xplore waterstofketel.
Er komt een nieuwe versie van NEN 2768 'Meterruimten en bijbehorende bouwkundige voorzieningen in gebouwen'. In het nieuwe normontwerp staat explicieter dan voorheen dat waterontharders niet in de meterruimte mogen. Normcommissieleden Arnoud Brouwer (Enexis), Michel Helgers (Dunea) en Marcel Wennekes (ABB) geven toelichting.
Kabelberekening krijgt te weinig aandacht bij het ontwerpen van een elektrotechnische installatie, merkt Jan Willem Sandker, leverancier van kabelberekeningssoftware Kabel++. Is een gratis tool voldoende of is het verstandiger te investeren in een professioneel berekeningsprogramma? Wat zijn hierbij de aandachtpunten?
Masttype Moldau is de komende jaren de standaard voor nieuwe bovengrondse 380.000 volt hoogspanningsverbindingen in Nederland.
In 2024 is in Nederland zo'n 3,4 GWp aan pv-vermogen geïnstalleerd, de laagste waarde van dit decennium en 30 procent minder dan het jaar ervoor. Dit staat in het Nationaal Solar Trendrapport 2025 van Dutch New Energy Research.