Er is een geschikte leddimmer voor elk type ledlamp

Er is een geschikte leddimmer voor elk type ledlamp

De ene ledverlichting is de andere niet. Zo op het eerste gezicht is dat geen probleem, tenzij u de verlichting wilt gaan dimmen. Een dimmer integreren blijkt in de praktijk een serieuze uitdaging. Behalve wanneer u een universele leddimmer gebruikt. Daarmee kan elke installateur feilloos inspelen op de veranderingen binnen de ledmarkt.

Voor elk type ledlamp is er een geschikte leddimmer; klein vermogen 1-100W, groot vermogen tot 600W, een fase aan- of afsnijding dimmer, een duo dimmer en een Zigbee of Z-wave dimmer. Dit is een selectie uit het assortiment van Lumiko. Vrijwel alle dimmers zijn 2-draads aan te sluiten voor een snelle montage. Alle druk/draai dimmers zijn voorzien van een 4mm as, inclusief 6mm as-adapter, zodat vrijwel alle merken afdekplaten op deze dimmers te monteren zijn.

Eén dimmer voor fase aan- of afsnijding

De universele dimmer voor klein vermogen is geschikt voor het dimmen tot 100 Watt. Voor groot vermogen is er een dimmer die geschikt is voor dimmen tot 600 Watt. De fase aan- of afsnijding dimmer is geschikt voor het dimmen tot 200 Watt bij fase-aansnijding en tot 100 Watt op fase-afsnijding. De installateur hoeft dus maar één dimmer op voorraad te houden en zet de dimmer afhankelijk van de situatie in de juiste stand.

De duo dimmer is op zijn beurt passend wanneer er weinig ruimte is in het schakelmateriaal. Met deze dimmer kunt u twee verschillende groepen in één behuizing aansturen, bijvoorbeeld de eetkamertafel en zithoek. Deze dimmer is geschikt voor ledverlichting van maximaal twee keer 100 Watt.

Lumiko heeft ook een dimmer voor het draadloos of centraal aansturen van de verlichting. Onze slimme en universele modules communiceren draadloos met bestaande protocollen, zoals Zigbee en Casambi, en zijn te bedienen via de muur, de app of met spraak.

Ledstrips voor binnen en buiten

Naast het leddimmerpakket komt Lumiko ook met nieuwe ledstrips waarmee zowel binnen als buiten lichtaccenten gecreëerd kunnen worden. Er zijn variaties in lengte, aantal leds per meter, vermogen en lichtkleuren.

De profielen, die eveneens in verschillende varianten verkrijgbaar zijn, kunnen gebruikt worden voor een strakke afwerking. De profielen zijn leverbaar in allerlei afmetingen voor inbouw/opbouw, voor een waterdichte oplossing of om bijvoorbeeld een specifiek diffuus lichtbeeld te creëren.

Installatiegemak

De reguliere lengtes worden op rollen van 5 meter geleverd, echter zijn er ook uitvoeringen in 10 of 20 meter en met de weerstand of IC-techniek zorgt u met uw project voor een gelijkmatig lichtniveau. Standaard worden de ledstrips geproduceerd met een gemonteerde connector, maar het is ook mogelijk om de strips later opnieuw aan te sluiten met een losse quick connector.

Zo behoudt u de flexibiliteit om het resterende deel van de ledstrip in een nieuw project toe te passen. Met een levensduur van minimaal 50.000 branduren en ondersteund door een breed scala aan voedingen, profielen en afdekkingen kunt u het verschil maken.

Dit artikel is gesponsord door Klemko

Van Dorp neemt Weveko Brandbeveiliging over

Van Dorp neemt Weveko Brandbeveiliging over

Van Dorp bereikte overeenstemming over de overname van Weveko Brandbeveiliging uit Hillegom.

ACM komt met maatregelen voor flexibel netgebruik

ACM komt met maatregelen voor flexibel netgebruik

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) presenteert een maatregelenpakket voor flexibel gebruik van het elektriciteitsnet.

(Foto: TenneT)

Netcongestie voorkomen

Netcongestie houdt veel partijen bezig. Hoe is dit probleem te verminderen of zelfs te voorkomen? We zetten onze belangrijkste artikelen over dit...

De NIS2-richtlijn: welke organisaties gaan eronder vallen?

De NIS2-richtlijn: welke organisaties gaan eronder vallen?

Begin vorig jaar is in de EU de nieuwe 'NIS2'-richtlijn aangenomen. De richtlijn moet onze cyberweerbaarheid verhogen. Op dit moment (medio 2024)...

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

Vrouwen kiezen vaker voor techniek

De technieksector wordt ook voor vrouwen steeds aantrekkelijker. Daarom bieden technische bedrijven op Girls' Day (11 april) meisjes van 10 tot 15...

'Slimme systemen zijn absoluut de toekomst'

'Slimme systemen zijn absoluut de toekomst'

Dennis van der Meij maakte lange tijd solar opbrengstberekeningen voor particulieren, breidde dat uit met engineering voor de zakelijke markt en...

De elektrische auto kan gespreid over een langere periode laden.

'Bewonersgroepen kunnen helpen bij aanpak congestie laagspanningsnet'

De Actieagenda Netcongestie Laagspanningsnetten van het ministerie van Economische Zaken En Klimaat laat volgens Sible Schöne, adviseur bij...

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

De CSRD is de nieuwe Europese wetgeving die grotere bedrijven verplicht om uitgebreid te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. De wetgeving...