Hoe e-installateurs een essentiële dienst aanbieden met noodstroomvoorziening

Hoe e-installateurs een essentiële dienst aanbieden met noodstroomvoorziening

Stel je voor: je hebt een kleine eigen zaak zoals een bakkerij of kledingwinkel. Het is vroeg op de zaterdagochtend en je komt binnen: geen stroom. Geen verlichting, geen beveiliging, geen verwarming, geen koeling, geen kassa, geen PIN. Zo kan je niet werken. Tenzij je hier al op voorbereid was door een e-installateur die een noodstroomvoorziening heeft aangebracht.

In dit voorbeeld wordt direct duidelijk hoe belangrijk elektra is voor kleine ondernemers. E-installateurs hebben de positie om als betrouwbare adviseur op te treden, en kunnen zo het MKB bewust maken van risico’s voor hun bedrijfsvoering. Uninterrupted Power Supply (UPS) zorgt voor stroomvoorziening van de noodzakelijke systemen die een winkel draaiende houden.

Bedrijven die behoefte kunnen hebben aan een noodstroomvoorziening zijn bijvoorbeeld restaurants, supermarkten, hotels, horeca, voedselproducenten, stomerijen, wasserettes, drogisten, apotheken, dierenklinieken en meer. Elk bedrijf heeft z’n eigen benodigdheden waar een UPS bij kan helpen.

UPS-systemen voor bedrijfscontinuïteit

Begin een gesprek met je klant over zaken die noodzakelijk zijn voor het functioneren van hun winkel. Elke retailklant zal je vertellen dat het kassa- en voorraadsysteem, het zogenaamde POS-systeem, daarbij essentieel is. POS helpt verkopen vast te leggen en de inventaris bij te houden.

Soms ondersteunt het ook in werknemersmanagement. Bakkerijen en restaurants moeten daarnaast zeker weten dat hun ovens, fornuizen en koeling altijd werken. Dat zijn systemen die de ruggengraat vormen van hun omzet.

Veel bedrijven maken gebruik van datasystemen, zoals inventariscontrole en consumentengedragstrackers. Deze systemen maken meestal gebruik van netwerkapparatuur in het gebouw zelf, die weer verbinding maken met het internet.

Ook zijn er bedrijven met systemen die allerlei onderdelen controleren, zoals de temperatuur van ovens of de luchtvochtigheid in een koeling. Ook deze onderdelen zijn noodzakelijk voor het functioneren van het geheel. Ze zijn afhankelijk van stroom en vragen dus om UPS-bescherming.

Beveiligingssystemen hebben noodstroom nodig

Alle systemen die essentieel zijn voor de veiligheid kunnen baat hebben bij noodstroomvoorziening.”

Inbraakalarmen en beveiligingscamera’s zijn essentieel, juist wanneer de stroom uitvalt. Ze moeten blijven werken zonder stroom zodat er geen misbruik van de situatie kan worden gemaakt. In wezen geldt dat ook voor brandalarmen, rookafzuiging en noodverlichting, die juíst als de stroom uitvalt van levensbelang zijn. Voor bedrijven waar klanten langere tijd zijn, zoals hotels, is dat dubbel zo belangrijk. Deze systemen hebben bijna allemaal stroom en een netwerkverbinding nodig.

Bescherming voor klimaatsystemen

HVAC-systemen die voor koeling, verwarming en ventilatie zorgen, hebben ook een UPS-bescherming nodig om te kunnen functioneren. Op het moment dat zo’n HVAC-systeem uitvalt, zorgt dat voor de nodige overlast voor werknemers en klanten.

Bij een aangename buitentemperatuur zorgt dat hoogstens voor wat ongemak, maar bij intensere hitte of kou, kan dat problematisch worden. Bedrijven die comfort verkopen, zoals een restaurant, kunnen zelfs geen discomfort gebruiken.

Meer over noodstroomvoorziening

Bedrijven kunnen het zich vaak niet veroorloven om de deuren te sluiten, zelfs al is het voor kortere tijd. Dat heeft teveel impact op de omzet en klanttevredenheid. E-installateurs kunnen hun klanten uitleggen hoe een UPS hen daarbij kan helpen, en welke onderdelen relevant zijn voor noodstroomvoorziening. Zo hoeft een stroomstoring geen omzetstoring te worden.

Het Partner Portaal van Schneider Electric zit boordevol hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen. Denk aan duidelijke, volledige lijsten van alle soorten noodstroomvoorzieningen. Maar ook tools om je eigen bedrijf te laten groeien, zoals voorbeeldoffertes, planningsoftware en marketingmiddelen. Je vindt er bijvoorbeeld ook hulpmiddelen om duidelijker aanwezig te zijn in zoekresultaten en om direct mail campagnes op te zetten.

Ontdek de commerciële UPS-oplossingen die jou kunnen helpen om jouw klanten rust en gemak te bieden. En bezoek voor meer informatie de pagina voor partners op de Schneider Electric website.

Dit artikel is gesponsord door Schneider Electric.