Zo maak je een woning eenvoudig slim

Zo maak je een woning eenvoudig slim

Steeds meer huiseigenaren willen hun woning slim maken. Vele mensen hebben dan ook meerdere gadgets in huis, zoals een slimme deurbel of lampen die gedimd of geschakeld kunnen worden met de smartphone. Al deze slimmigheden hebben hun eigen app. Niet echt overzichtelijk.

In plaats van al deze verschillende apps op je telefoon, kan je ook kiezen voor een domoticasysteem dat alle verschillende applicaties koppelt en samenbrengt: dak- en schuiframen openen en sluiten, je muziekinstallatie bedienen, de warmtepomp beheren en bedienen, je energieverbruik volgen.

Met behulp van de API-integratie kan vrijwel alles gekoppeld worden met Niko Home Control.”

Het is zelfs mogelijk om de luchtkwaliteit in de woning te controleren en aan te passen. Er zijn koppelingen mogelijk voor verwarming, ventilatie, audio, energie en ramen. Verder kan met behulp van de API-integratie vrijwel alles gekoppeld worden met Niko Home Control.

De schakelaar in de gang gebruiken om gewoon de lamp uit te schakelen of toch liever om alle lampen en apparaten naar keuze uit te schakelen, zodat je met een gerust hart van huis kunt gaan? Kies zelf welke functie je wilt toekennen aan je schakelaars en verander dit met behulp van de Niko Home app op je smartphone of met de software op je PC.

Alles draait om routines

Sferen en routines vormen het hart van het systeem. Routines is simpelweg een reeks acties die het systeem uitvoert wanneer je op een knop drukt, de routine aanklikt op je smartphone of wanneer een bepaalde ingestelde waarde (van tijd, temperatuur of iets anders) wordt bereikt.

Automatiseren in je eigen tempo

Niko Home Control verandert met je mee. Het is namelijk een open systeem dat op elk moment uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld wanneer je budget het toelaat, de technologie evolueert of gewoon wanneer je nog meer zaken in huis wilt automatiseren. Start met een basisinstallatie en voeg op je eigen tempo later extra functionaliteiten toe. Laat je woning je op de hoogte houden. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen zijn thuisgekomen van school, wanneer je ongewenst bezoek krijgt of wanneer je wilt zien hoeveel energie je verbruikt.

Energie besparen

Niko heeft een oplossing die je helpt om je eigen zonne-energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Door je energieverbruik af te stemmen op de productie van je zonne-energie en berichten te sturen wanneer er iets niet klopt, kun je de productiviteit van je zonnepanelen aanzienlijk verhogen.

Van klassiek naar modern

Wanneer je het huisautomatiseringssysteem ook wilt bedienen vanaf een centrale plek in je woning kies je voor de Digital black. Met dit intuïtieve bedieningspaneel kun je tot 12 verschillende functies bedienen op één scherm. Het is eenvoudig te bedienen en is niet groter dan een enkelvoudige schakelaar.

Niko Home Control voor traditionele bekabeling is te gebruiken in bestaande gebouwen. Het systeem biedt veel van dezelfde mogelijkheden als een volwaardige Niko Home Control installatie. Voor nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten is er Niko Home Control voor busbekabeling. Daarmee ga je voor een compleet gamma aan huisautomatiseringsoplossingen.

Over Niko
Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Niko bestaat ruim 100 jaar en heeft 10 Europese vestigingen met zo’n 700 medewerkers. Niko ontwerpt elektronische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt, door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken.

Dit artikel is gesponsord door Niko.

Zelfvoorzienende energiehub voor  bedrijvenpark in Tiel

Zelfvoorzienende energiehub voor bedrijvenpark in Tiel

Bedrijvenpark Medel bij Tiel krijgt een zelfvoorzienende energiehub, Hierdoor kan het park toch uitbreiden, ondanks dat er geen vermogen mag worden...

Verzwaring lokale netten versnellen

Verzwaring lokale netten versnellen

Techniek Nederland, Netbeheer Nederland en Bouwend Nederland willen de uitbreiding van het elektriciteitsnet versnellen. Ze ondertekenden daarom het...

De baanwissel op de campus van TU Delft.

Realisatie magnetische zweeftrein een stap dichterbij

Een studententeam van TU Delft demonstreert als eerste een baanwissel in transportsysteem Hyperloop.

Foto: ANP

Verduurzaming flatwoningen vaak suboptimaal

De grote installatiebedrijven maken zich zorgen over de verduurzaming van huurwoningen in oudere appartementengebouwen. Collectieve systemen krijgen...

(Foto: TenneT)

Nieuwe opleiding: Eerste Monteur Hoogspanningstransport

Om de energietransitie te realiseren, zijn er meer hoogspanningstechnici nodig. De nieuwe opleiding Eerste Monteur Hoogspanningstransport speelt...

Onboarding: 'Piet werkt die nieuwe wel in, toch?'

Onboarding: 'Piet werkt die nieuwe wel in, toch?'

Hoe zorg je ervoor dat een nieuw personeelslid zich meteen thuis voelt en snel ervaring opdoet? Karin de Waard, 'werkplezierbemiddelaar'...

ISSO actualiseert 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'

ISSO actualiseert 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'

BIJ kennisinstituut ISSO verscheen een herziene versie van publicatie 98 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'.

Brancheplan Verpakkingen: 74 partijen doen mee

Brancheplan Verpakkingen: 74 partijen doen mee

Twee jaar na de start doen 74 installatiebedrijven, groothandels en fabrikanten mee aan het Brancheplan Verpakkingen.