Installatie Journaal
Installatie Journaal
Snel goede  bestekteksten maken? Het kan automatisch

Snel goede bestekteksten maken? Het kan automatisch

Het schrijven van bestekteksten is voor adviseurs een tijdsintensief proces. De nieuwe tool van Schneider Electric maakt het een stuk eenvoudiger. Adviseurs selecteren de gewenste oplossingen en de bestekteksten worden automatisch gegenereerd.

Snel goede  bestekteksten maken? Het kan automatisch

De EcoStruxure Specification Tool is geschikt voor alle ontwerpaspecten van een gebouw, van elektrotechniek tot energiemanagement en regeltechniek. “Hiermee kunnen adviseurs eenvoudig producten en oplossingen selecteren die nodig zijn voor een project”, legt Dennis Rutten uit. Hij is Specification Engineer bij Schneider Electric.

Bestekteksten automatisch gegenereerd

“De benodigde producten en oplossingen worden automatisch geselecteerd aan de hand van de gewenste parameters. De bestekteksten worden vervolgens ook automatisch gegenereerd. De tool omschrijft heel functioneel wat er nodig is om het gebouw te laten voldoen aan de gewenste prestaties.”

Intelligente analyse van de installatie

De software helpt technisch adviseurs om bedrijfskritische energiesystemen te specificeren. De intelligente analyse suggereert oplossingen en referentieontwerpen, die veiligheid en betrouwbaarheid op klantlocaties garanderen. De referentieontwerpen zijn al vaak in de praktijk gerealiseerd. Daardoor kunnen ervaring en kennis vanuit de praktijk al in de bestekteksten worden meegenomen.

Actuele normen

De EcoStruxure Specification Tool is toegankelijk via het partnerportal van Schneider Electric en is volledig online. De genereerde bestekteksten voldoen aan de nieuwste richtlijnen. Tool is dus altijd up-to-date. De bestekteksten zijn als Word-bestand te downloaden om vervolgens verder te bewerken of te integreren in een ander document.

De EcoStruxure Specification Tool is kosteloos te gebruiken en te vinden in het mySchneider partnerportaal.

Dit artikel is gesponsord door Schneider Electric.

Eerder verschenen