Meer werk verrichten in minder tijd met slim gereedschap

Meer werk verrichten in minder tijd met slim gereedschap

Met één loszittend adereindhulsje in een bedieningskast riskeer je oververhitting en kortsluiting. Slim gereedschap maakt de klus een stuk makkelijker.

Wanneer je tientallen of zelfs honderden kabels moet aanbrengen of onderhouden, op lengte moet knippen, moet strippen van hun omhulsel, moet klemmen en voorzien van een adereindhuls, dan gaat daar hoe dan ook tijd in zitten. En tijd is geld. Als alternatief voor een investering in automatische krimp- en knipmachines ontwikkelt Klemko onder de merknaam BlueGrip slimme gereedschappen die veel tijd besparen in gebruik.

Ergonomisch verantwoord

Naast tijdwinst moet slim gereedschap meer bieden. Het moet van hoge kwaliteit zijn, ergonomisch verantwoord zijn en lang meegaan. Het gereedschap van Klemko is gekalibreerd, wat zorgt voor de zekerheid van een goede krimp.

Het begrip ‘ergonomisch verantwoord’ zal bovendien veel elektro- en onderhoudsmonteurs aanspreken. Zij weten hoe het is om continu met handgereedschap te werken. Het kan behoorlijk zwaar zijn om de hele dag in een tang te moeten knijpen. Maar met de ergonomische handgrepen van de BlueGrip tangen worden je handen minder belast bij continu gebruik.

BlueGrip 900447.

Strippen, knippen en krimpen in één

Snel en efficiënt werken kan bijvoorbeeld met de nieuwe AWST tangen van BlueGrip. Deze universele striptangen combineren knippen, strippen en krimpen in één tool. Door het ontwerp van het stripgedeelte is het mogelijk om buitenmantels of meerdere binnenaders tegelijk in één handeling te strippen.

BlueGrip 900446.

In de handgreep zitten meerdere krimpfuncties om een breed assortiment aan kabelschoenen of adereindhulzen direct te kunnen aankrimpen. De 900447 is geschikt voor het aankrimpen van adereindhulzen en de 900446 voor het aankrimpen van diverse soorten kabelschoenen.

RJ krimpen en op lengte knippen

Menig doe-het-zelver, maar zeker ook professionele specialisten, hebben al meer dan eens een zucht geslaakt bij het aanbrengen van internetverbindingen. Voor iedereen die niet van dergelijk priegelwerk houdt, heeft BlueGrip een speciale tang ontwikkeld: de 904068. Hiermee worden de aders door de speciale connectoren heen geleid, en kunnen deze met de tang in één beweging strak worden afgeknipt en aangekrompen.

Dit artikel is gesponsord door Klemko.