De alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag

De alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag

Een krachtige huisenergiecentrale die voldoet aan de energiewensen van grote moderne huishoudens en kleine bedrijven. Van het opladen van elektrische auto's tot ondersteuning van liefst 50 zonnepanelen. Dat klinkt als het antwoord op de groeiende behoefte aan duurzame energie in Nederland. De Home Power Station van Hager heeft het in huis.

Duurzame energie wordt de norm. En de behoefte aan die energie groeit. Zeker met de invoering van BENG en het Paris Proof-akkoord. Hager biedt vanaf nu ook in Nederland de Home Power Station aan. Een alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag voor huizen en kleine bedrijven met een jaarverbruik vanaf 8.000 kWh. Dankzij de ruime accucapaciteit van 13 of 19,5 kWh, het grote vermogen en de mogelijkheid om 50 zonnepanelen direct aan te sluiten kan dit systeem een duurzame krachtpatser genoemd worden.

Onafhankelijk van het energienetwerk

Het voordeel van de Home Power Station is dat gebruikers tot 85 procent onafhankelijk van het energienet zijn. De energie die bewoners thuis opwekken, kunnen ze dankzij het systeem optimaal inzetten voor eigen gebruik, zoals de elektrische vloerverwarming, het opladen van elektrische auto’s en zelfs als noodstroomvoorziening van 9 kW continu. Valt de salderingsregeling straks weg, dan raakt dat gebruikers met deze huisenergiecentrale niet al te hard in de portemonnee.

Het driefasensysteem zorgt ervoor dat energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld”

Compleet energiebeheer: tot wel 7 auto’s

De Home Power Station is een alles-in-één oplossing. Lithium-ion-accu's, een omvormer en een batterijmanagementsysteem zijn standaard geïntegreerd. Zonnepanelen worden direct op het systeem aangesloten. Het driefasensysteem met netbalancing zorgt ervoor dat energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld en dat maximale waarden niet overschreden worden. Het systeem kan maximaal zeven autoladers aansturen en het laadvermogen tot 22 kW nauwgezet regelen. Via de app kunnen gebruikers zelfs het moment en de laadsnelheid per auto instellen.

Energiemanagementsoftware houdt het veilig

De geïntegreerde software maakt uitgebreide gebruiksinstellingen mogelijk. Gebruikers hebben direct inzicht en maximale invloed op alle energiestromen in een woning. Het batterijmanagementsysteem beschermt en bewaakt de aangesloten accu’s tegen overladen, overmatig ontladen en te hoge of te lage temperaturen. Zo wordt optimale veiligheid gewaarborgd. Benieuwd naar de Home Power Station? Ontmoet de duurzame krachtpatser van Hager op de Vakbeurs Energie, 12-14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, in hal C, stand 23.

Dit artikel is gesponsord door Hager Nederland.