- Boost je kennis met onze praktijkboeken
- NEN 1010 + NEN 3140
- Inspectie van elektrische installaties
- PV-installaties
- Handleiding Power Quality
- De elektrische woonhuisinstallatie
- Panelenbouw is een vak apart
- Alles over aarding
Er leven vragen over het toepassen van aardlekbeveiliging bij pv-systemen. We zetten onze belangrijkste artikelen over dit onderwerp op een rij.
Zal in de toekomst wisselspanning moeten plaatsmaken voor gelijkspanning? Onze belangrijkste artikelen over gelijkstroom op een rij.
Dennis van der Meij maakte lange tijd solar-opbrengstberekeningen voor particulieren, breidde dat uit met engineering voor de zakelijke markt en bekwaamde zich in de kunst van het kennisdelen. Wat moet de e-installateur echt weten, in het kader van de energietransitie? In dit artikel meer over accu-opslag.
Over (het goed aansluiten van) pv-omvomers bestaat nog veel onduidelijkheid. We zetten onze belangrijkste artikelen over de pv-omvormer op een rij.
De belangstelling voor de thuisaccu neemt snel toe. We zetten onze belangrijkste artikelen over thuisbatterijen op een rij.
De productie van groene elektriciteit groeide afgelopen jaar met 11 procent. Een mooi resultaat, maar tegelijkertijd had de groei rond de 13 procent kunnen uitkomen. Windparken en pv-installaties worden steeds vaker uitgeschakeld door een overaanbod. Dat blijkt uit de cijfers van Energieopwek.nl.
Een installatiebedrijf heeft zonnepanelen aangelegd, maar volgens de opdrachtgever is daarbij de overeenkomst niet nagekomen. De installatie zou aan de Scope 12-eisen voldoen en daarin ziet de opdrachtgever een aantal tekortkomingen. Als de installateur het daar niet mee eens is en de herstelkosten niet wil betalen, stapt het bedrijf naar de kantonrechter.
Schakel- en verdeelsystemen voor elektrische installaties kom je in ieder gebouw of bedrijf tegen. We zetten een aantal van onze belangrijkste artikelen over dit onderwerp op een rij.
Wat gebeurt er als de salderingsregeling per 2027 verdwijnt? Joeri Vendrik, senior onderzoeker/adviseur elektriciteit bij CE Delft, werpt een blik op de mogelijke effecten.
Hoe zit het met het gebruik van aardlekschakelaars in een agrarische omgeving en het aansluiten van een pv-omvormer. Deze vraag kwam binnen bij onze helpdesk. Lees hieronder het antwoord van onze expert.
In het Brabantse Uden is woningbouwcorporatie Area gestart met de verduurzaming van 432 woningen in negen flatgebouwen. Gasketels maken plaats voor grote warmtepompsystemen, er is een nieuwe collectieve hoofdverdeler en de pv-panelen op het dak dienen niet voor de collectieve energievoorziening zoals gebruikelijk.
Er vindt al veel onderzoek plaats naar het winnen van zonne-energie in de ruimte met behulp van satellieten. Maar het is ook mogelijk om op de maan zonne-installaties te plaatsen.
Vanaf 2027 mag er niet meer worden gesaldeerd. Wordt de thuisbatterij dan interessanter? En welke invloed zal het hebben op de aanschaf van zonnepanelen? Jan Willem Zwang, eigenaar van Stratergy, geeft zijn visie.