Deze nieuwe dimmers zijn gemaakt voor én door de installateur

Deze nieuwe dimmers zijn gemaakt voor én door de installateur

EcoDim introduceert de PRO line. Een update van de vier best verkochte modellen, uitsluitend via de elektrotechnische groothandels te verkrijgen. Met deze dimmers komt er een lijn op de markt met nóg betere specificaties. Speciaal ontwikkeld voor, maar ook samen met de e-installateur/monteur.

De PRO line is op basis van input van diverse installateurs door EcoDim ontwikkeld. Over het algemeen heeft de installateur een drukke agenda. Daarom is gebruiksgemak, kwaliteit én een (snelle) installatie zonder problemen van uiterst belang.

Met deze nieuwe dimmerreeks profiteert u van de kwaliteiten die u gewend bent, én kunt u rekenen op verbeterde eigenschappen die perfect aansluiten op de wens van de installateur.

De PRO line staat voor gebruiksgemak en kwaliteit. Dit wordt gerealiseerd door de hoge aansluitvermogens (0-700W), MIN en MAX afstellingen, vervangbare + extra zekeringen, geschiktheid voor alle merken afdekmateriaal en een kleine inbouwdiepte van slechts 23mm.

Daarnaast is de PRO line DEKRA gecertificeerd, heeft deze een garantie van 5 jaar en is deze gemaakt van gerecycled plastic. Verder zijn de dimmers RLC/fase aan- en afsnijding (m.u.v. de .04 PRO) en is de installatie altijd 2-draads uit te voeren zonder in te leveren op de dimkwaliteit of lichtstabiliteit.

Kortom, 4 nieuwe dimmers met krachtige specificaties, samen met installateurs ontwikkeld en alleen verkrijgbaar via de groothandel. Een primeur in de markt en een uitkomst voor installateur én groothandel.

De PRO line dimmers

De vier dimmers hebben elk een aantal unieke eigenschappen. Zo heeft u met de PRO line voor elke situatie de juiste dimmer. Onderstaand worden de dimmers uitgelicht.

ECO-DIM.02 PRO: De hardloper!

De ECO-DIM.02 PRO is een update van de onder installateurs zeer geliefde ECO-DIM.02. Het aansluitvermogen is verhoogd van 0-150W naar 0-250W LED. Daarnaast beschikt deze dimmer over een MIN en MAX afstelling. Hiermee zorgt u voor een optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit in het hoogste en laagste lichtniveau. Een andere grote verbetering is dat deze dimmer geschikt is voor zowel fase afsnijding als fase aansnijding (RLC). Tot slot heeft de ECO-DIM.02 PRO een vervangbare én extra zekering. Met deze dimmer zit u altijd goed!

ECO-DIM.03 PRO: Speciaal voor de grotere installaties

De ECO-DIM.03 PRO is de meest krachtige dimmer met een aansluitvermogen van 0-700W LED. Verder heeft de ECO-DIM.03 PRO een MIN en MAX afstelling, is het een RLC dimmer en heeft ook deze dimmer een vervangbare en extra zekering. Ideaal voor installaties met hogere vermogens of waarbij u met een grote hoeveelheid led lampen te maken hebt.

ECO-DIM.04 PRO: Dimmen hoeft niet duur te zijn

De ECO-DIM.04 PRO is de goedkoopste dimmer van de vier, maar is wel voorzien van alle basisbenodigdheden. De dimmer heeft een aansluitvermogen 0-200W LED. Daarnaast heeft deze dimmer een MIN afstelling en automatische MAX detectie.

ECO-DIM.05 PRO: Duo dimmer met wisselschakeling

De laatste dimmer van de PRO line is de ECO-DIM.05 PRO. Dit is een duo dimmer. Op deze dimmer sluit u 2 lichtgroepen aan van ieders 0-200W LED. Uniek aan deze dimmer is dat er een wisselschakeling mogelijk is per kanaal. Ook kunt u per kanaal de MIN en MAX afstellen. Deze dimmer is geschikt voor beide dimtechnieken (RLC). Voor de ECO-DIM.05 PRO is bijpassend duo afdekmateriaal leverbaar in de stijlen van alle A-merken.

Enkel verkrijgbaar bij de elektrotechnische groothandel

De PRO line wordt enkel verkocht aan de elektrotechnische groothandel en hiermee voldoet EcoDim aan de lang gekoesterde wens van de groothandel, maar ook van de installateur. Het (prijs)vergelijk met online partijen wordt hierdoor tot het minimum beperkt.

De vernieuwde ECO-DIM.02 en ECO-DIM.04 PRO zijn vanaf nu verkrijgbaar, de ECO-DIM.03 PRO en ECO-DIM.05 PRO worden verwacht in Q3 van dit jaar.

Dit artikel is gesponsord door EcoDim.

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één product

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één product

De energiebranche evolueert snel, en met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen zoals thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen, wordt het landschap complexer. Maar, laten we eerlijk zijn: de complexiteit van vandaag de dag vraagt om meer dan alleen een goede toolkit. Hoe blijf je als installateur voorop lopen en grijp je de kansen die deze dynamische markt biedt?

Verlichtingsprojecten: montage zonder gezeur en voor een vast bedrag

Verlichtingsprojecten: montage zonder gezeur en voor een vast bedrag

De laatste jaren is Maas & Hagoort getransformeerd naar een full-service projectbureau op het gebied van verlichting, vertelt licht- en engineermanager Ben Dorst. 'We adviseren, engineeren en leveren de verlichting bij projecten groot en klein.' Nieuwste tak aan de boom is de montageservice. Deze is in het leven geroepen om de installateurs wat meer adem te geven in grote projecten.

Een universeel toepasbare dimmer met een verrassende prijs

Een universeel toepasbare dimmer met een verrassende prijs

Bennie Derix-Willemsen is uitvoerder bij het Tilburgse Van Gerwen Installaties. Hier begeleidt hij projecten van aanvraag tot aan de uitvoering, met als doel uiteraard een blije klant. Bennie is al vanaf 2008 werkzaam bij Van Gerwen Installaties. Onlangs kreeg hij een mooi project op zijn bordje van zorginstelling Amarant. Ecodim sprak met Bennie over dit onderwerp.

In dit interieur zijn zwarte Canalit M5 kabelkanalen verwerkt.

Kabelkanalen voor een chique donker interieur

Klemko Techniek, met haar merken Canalit en Mepac, omarmt de groeiende populariteit van donkere interieurs in woningen. Met een geschiedenis van meer dan 75 jaar in de elektrotechniek blijft Klemko Techniek trouw aan haar traditie van innovatie. Deze producent van vernieuwende LED-verlichting, lichtbesturingssystemen en aansluittechnologieën blijft haar producten voortdurend ontwikkelen, met een scherp oog voor de veranderende behoeften en trends in de markt. De zwarte Canalit M5 kabelkanalen en Mepac bevestigingsmaterialen zijn hier een mooi voorbeeld van.

Verlichtingsbeurs Future Lighting 2024

Verlichtingsbeurs Future Lighting 2024

Op woensdag 20 en donderdag 21 november vindt de derde editie van Future Lighting plaats. De volledige lichtsector komt samen in Next Level,...

Maas & Hagoort leverde de verlichting voor het kantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Licht op alle continenten

Lichtexpert Maas & Hagoort sleepte een bijzondere opdracht in de wacht, Het bedrijf is in de komende acht jaar verantwoordelijk voor de verlichting...

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Met Internet of Things (IoT) kunnen apparaten en systemen makkelijk met elkaar communiceren en gegevens verzamelen. Voorbeelden van deze apparaten...

CEN/TS 17951: technische specificatie voor adaptieve noodverlichting

CEN/TS 17951: technische specificatie voor adaptieve noodverlichting

Binnenkort wordt een technische specificatie voor adaptieve noodverlichting gepubliceerd (CEN/TS 17951). Edwin de Graaf, namens branchevereniging...

Noodverlichting: nieuwe versie NEN-EN 1838 op komst

Noodverlichting: nieuwe versie NEN-EN 1838 op komst

Waarschijnlijk verschijnt nog dit jaar een nieuwe editie van de NEN-EN 1838 - Toegepaste verlichtingstechniek - Noodverlichting. Edwin de Graaf,...

Sessy wil samen met installateurs flink opschalen

Sessy wil samen met installateurs flink opschalen

Hij is écht Nederlands, slim, onafhankelijk, integreerbaar in alle bestaande situaties en is voorzien van gratis software: Sessy, de meest verkochte...

Heijmans en Schiphol reviseren ledlampen Kaagbaan

Heijmans en Schiphol reviseren ledlampen Kaagbaan

Bij de renovatie van de Kaagbaan op Schiphol zijn uit de baan gehaalde ledlampen gereviseerd en weer teruggeplaatst.

Elektrische bedrijfswagens: stap op tijd over

Elektrische bedrijfswagens: stap op tijd over

Als ondernemer in de installatietechniek wordt een duurzame transportoplossing steeds belangrijker. Zeker met de strengere milieu-eisen die volgend...