Installateurs kiezen voor Gira

Installateurs kiezen voor Gira

Met een bedrijfsgeschiedenis die teruggaat tot 1905, is Gira nu een van de toonaangevende en bekendste aanbieders in de branche. In de ogen van klanten wordt het merk Gira tot op de dag van vandaag geassocieerd met schakelaars.

Gira is zoveel meer dan een smart home-expert en KNX-partner. Om de naamsbekendheid, vooral bij klanten, te versterken, heeft het bedrijf zich daarom in 2020 geherpositioneerd met een vernieuwde merkidentiteit.

Red Dot Award 2020

Onder het motto 'Wij zijn degenen met de Schakelaars. Maar ook zoveel meer', profileert Gira zich in de markt als een sterke smarthome-aanbieder en wordt geëerd met de Red Dot Award 2020 voor het beste smarthome-merk.

Gira werkt al meer dan 90 jaar samen met Nederlandse installateurs. Waarom kiezen installateurs tot op de dag van vandaag voor dit bedrijf? Wat is hun ervaring met de producten en diensten? En waarom zouden zij Gira aanbevelen aan andere collega's? We spraken met drie bedrijven en zij vertelden ons hun verhaal.

Interviews

Bob Hillebrand van Hillebrand Elektrotechniek is een zelfstandige elektricien uit Leiderdorp. Met meer dan 20 jaar ervaring in elektrische installatie voor renovatie- en nieuwbouwprojecten bedient hij zowel bedrijven als particulieren. In het interview vertelt hij over de verscheidenheid aan ontwerpen van Gira, de goede service met de technische hotline en zijn ervaring bij het bezoeken van de fabriek in Duitsland.

Jeroen Kramer

Jeroen Kramer van J.Kramer Elektrotechniek in Geldrop is eigenaar van een 20-koppig elektrotechnisch installatiebedrijf. Zij installeren alles, van de verlichting tot het complete datasysteem en van de camera tot de brandbeveiliging, voornamelijk in hoogwaardigere woongebouwen. In zijn interview beschrijft hij de tienjarige samenwerking met Gira, de verschillende mogelijkheden in het assortiment en de opleidingsmogelijkheden voor zijn medewerkers.

Wim de Pruis

Wim de Pruis van Bakker Technisch Installatie Bureau is operationeel manager en stuurt 40 elektriciens aan in het bedrijf in Meppel. Bakker TIB houdt zich bezig met alles wat met elektriciteit te maken heeft. Van 'gewone' installaties tot data- en beveiligingsinstallaties, BIM, duurzaamheid en KNX-programmering. In zijn interview vertelt hij over de mogelijkheden in de Gira Smart Home systemen, het enthousiasme van de medewerkers voor de eenvoudige installatie en de voordelen van het Experience Center in Veenendaal.

Gira

Gira Experience Center

Op 600 vierkante meter biedt het moderne, 3 verdiepingen tellende gebouw onderdak aan kantoren, vergaderzalen, de technische ondersteuning voor klanten en ultramoderne trainingsfaciliteiten. Het hart van de vestiging is echter het eerste Gira Experience Center ter wereld, dat de gehele begane grond beslaat. Vanaf september 2019 staat het open voor bezoeken van installateurs, groothandel en architectuur.

"Ons Experience Center is veel meer dan alleen een conventionele showroom.” De directie van Gira Nederland BV, Hans Flier en Jacob de Muijnck, zijn het met elkaar eens. In een modelwoning met woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer demonstreert Gira de mogelijkheden van de toepassing van innovatieve technologieën in gebouwbesturing.

Wilt u meer weten over Gira, het assortiment en de service? Maak dan een afspraak in het Experience Center of met de salesforce in uw regio op uw locatie.

Dit artikel is gesponsord door Gira.

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

'Ook installatiebedrijven moeten zich voorbereiden op de CSRD'

De CSRD is de nieuwe Europese wetgeving die grotere bedrijven verplicht om uitgebreid te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. De wetgeving...

Aanwijzingen volgens NEN 3140

Aanwijzingen volgens NEN 3140

Wat houden de verschillende aanwijzingen volgens de NEN 3140 Bedrijfsvoering van de elektrische installaties - laagspanning in?

'Stoere-mannen-machocultuur doorbreken'

'Stoere-mannen-machocultuur doorbreken'

Onderzoeken wijzen uit dat een divers personeelsbestand de bedrijfsprestaties verbetert. Een mix van mannen en vrouwen, jong en oud, mindervaliden,...

Een referentie-elektrode.

PV-laadplein met DC-distributie: hoe zit het met de lekstromen?

Bij verzekeraar a.s.r. liggen op het dak van de parkeergarage meer dan 2.000 pv-panelen en staan er op het parkeerdek circa 200 V2G AC-laadpalen. Ook...

Waarom is energiemanagement zo belangrijk?

Waarom is energiemanagement zo belangrijk?

We stappen door de energietransitie geleidelijk over van een vraaggestuurd naar een aanbodgestuurd energiesysteem. Om netcongestie te voorkomen is...

Thermen Soesterberg aardgasvrij met warmtepomp en thermische buffer 

Thermen Soesterberg aardgasvrij met warmtepomp en thermische buffer

Acht jaar na de oplevering van Thermen Soesterberg zijn in 2023 de gasketels afgesloten. Het saunacomplex draait nu op een door Linthorst Techniek...

Nieuwe partijen sluiten aan bij 'met led kan het'

Nieuwe partijen sluiten aan bij 'met led kan het'

Lightronics, Schréder en Zumtobel doen mee aan 'met led kan het', een campagne om meer aandacht te vragen voor de transitie naar ledverlichting.

Netcongestie en energietarieven

Netcongestie en energietarieven

Op welke manier hebben energietarieven invloed op netcongestie? En is een nacht- en dagtarief nog zinvol? Energie-expert Henry Lootens legt uit.